Hrozny ke klasické výrobě šumivého vína K500 se rodí na svazích Spormaggiore, ve Val Di Non, v nadmořské výšce 500m, na půdách bohatých na jíl a vápence. Výsadba odrůdy Pint Noir datuje z roku 2003. Je uspořádaná v řadách kolmých k přímce maximálního sklonu a parcela je orientovaná severozápadně.
Celé, ručně sklizené hrozny, se lisují slabým mechanickým tlakem a výtěžnost moštu je pouze 50-55%. Mošt je následovně odkalen sedimentací za studena. Po provedené první fermentaci, částečně v ocelových tancích, částečně v dřevěných kádích, zůstává víno na fermentačních kalech po dobu 10-12 měsíců. Druhotná fermentace proběhne v lahvích kde, již šumivé víno, zraje na kvasinkových kalech po dobu 72 měsíců.
Do finálního, odkaleného šumivého vína, se nepřidává žádný tirážní likér (starší ročník vína s cukrem). Roční produkce atraktivního vína je pouze 1 300 lahví.
HISTORIE viniční usedlosti de Vescovi Ulzbach sahá do roku 1641, kdy Vigilio de Viscovi opustil svoji rodnou vesnici a vydal se údolím řeky Noce (dříve nazývané Ulzbach). Vigilio se usadil v srdci Campo Rotaliano, kolébce odrůdy Teroldego. Jeho potomci začali vysazovat a obdělávat vinohrady od roku 1708.
Uběhlo několik století a v roce 2003 přebírá rodinnou štafetu Giulio.
Orientuje vinařství na biologické vinohradnictví a zkouší nové technologie při zpracování hroznů, tak aby dal zrod vínům moderním, vysoké kvality a současně zůstal věrný originálnímu charakteru odrůdy Teroldego a dalším, nově pěstovaným odrůdám. Giulio rozšiřuje rozlohu vinohradů směrem na sever, do zóny Valle de Non, kde produkuje skvělá bílá, velice svěží vína, v nadmořské výšce 475 metrů.