Nahrávám...
Mezi nejkrásnější místa v České Republice patří Podyjí. V symbióze s přírodou zde hospodaří vinařství Thaya - TRÁVNÍČEK & KOŘÍNEK. Díky místním unikátním podmínkám vznikají unikátní vína. Typickými vlastnostmi zdejších vín jsou jejich plnost a vysoká aromatičnost.
Ve vinařství Thaya neovládají přírodu, jdou s ní ruku v ruce. S pokorou a respektem.
V současnosti hospodaří na zhruba 105 hektarech vlastních vinic. Nachází se v katastru pěti vyhlášených vinařských obcí ve Znojemském regionu. Jsou to obce Hnanice, Šatov, Havraníky, Vrbovec a Dyjákovičky.
Velký důraz kladou na kvalitu surovin. To je jejich největší výhoda, která jim dává náskok před konkurencí. Moc dobře vědí, že kvalitní a zdravý hrozen je jedním z nejdůležitějších aspektů při výrobě vína.
Vinice obhospodařují ve vyšším stupni integrované produkce a část vinic je v ekologickém režimu. Řez vinic a stavba každého keře jsou přizpůsobeny pro menší výnos, ale vysokou a stabilní kvalitu hroznů. Díky těmto krokům jsou révové keře zdravé a dlouhověké. Starší keře totiž skrývají obrovský potenciál.
Šetrně a s úctou k přírodě. To je nepsané motto vinařství Thaya. Vše začíná jemným zpracováním - separací bobulí a jejich následným tříděním. Odkalení moštu, fermentace a školení vína podléhají tomu nejvyššímu nároku na kvalitu výsledného vína.
Vinařství se nebere jako něco, do čeho se zasahuje. Ve vinařství Thaya vedou celý proces za ruku, šetrně a s citem. Unikátní jsou také metody zrání vína. Používají různé dřevěné sudy, typy pálení a délky sušení dřeva, aby bylo dosaženo optimálního výsledku.