Doručení do Vánoc garantujeme u zásilek objednaných do čtvrtka 12. 12., Praha do 19. 12.

Od 4. 11. jsme na nové adrese:
Benediktská 1030/9, Praha 1 - Staré Město
Amarone della Valpolicella 2019 Classico, DOCG, Capitel de Roari
Amarone della Valpolicella 2019 Classico, DOCG, Capitel de Roari

Amarone della Valpolicella 2019 Classico, DOCG, Capitel de Roari

Itálie

Veneto

Luigi Righetti

80% Corvina
15% Rondinella
5% Molinara
Šat vína má hlubokou rubínovou barvu, na hladině obohacenou o jemný cihlový odstín. Lesk je středně vysoký a viskozita je bohatá. Intenzivní vůni charakterizují tóny přezrálé černé třešně, fialky, pryskyřice a piniové kůry. V ústech je výraz vína tělnatý, sametově hladký, ovocně svěží. Pevné třísloviny tvoří masivní kostru vína a finální chuťový pocit je lahodně harmonický. Ústní aroma dominují elegantní noty mléčné čokolády, kávy mokka, sušených bylin a směsi koření. Jedinečné víno vychutnávejte již tento podzim a na teplotě 16°-17°C.
Bude dokonalým společníkem výrazným pokrmům z hovězího masa, jehněčí pečené kýty ochucené tymiánem, nebo bohaté úpravy spárkaté zvěřiny. Telecí ragú se zeleninou, lasagne s janovským pestem, kachní prsíčka na portském víně, sýr Pecorino.

778 Kč

včetně DPH
Skladem 195 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Itálie

Veneto

Luigi Righetti

80% Corvina
15% Rondinella
5% Molinara
Šat vína má hlubokou rubínovou barvu, na hladině obohacenou o jemný cihlový odstín. Lesk je středně vysoký a viskozita je bohatá. Intenzivní vůni charakterizují tóny přezrálé černé třešně, fialky, pryskyřice a piniové kůry. V ústech je výraz vína tělnatý, sametově hladký, ovocně svěží. Pevné třísloviny tvoří masivní kostru vína a finální chuťový pocit je lahodně harmonický. Ústní aroma dominují elegantní noty mléčné čokolády, kávy mokka, sušených bylin a směsi koření. Jedinečné víno vychutnávejte již tento podzim a na teplotě 16°-17°C.
Bude dokonalým společníkem výrazným pokrmům z hovězího masa, jehněčí pečené kýty ochucené tymiánem, nebo bohaté úpravy spárkaté zvěřiny. Telecí ragú se zeleninou, lasagne s janovským pestem, kachní prsíčka na portském víně, sýr Pecorino.

Parametry

ZeměItálie
OblastVeneto
VinařstvíLuigi Righetti
Archivace10 - 20 let
Ročník2019
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 132 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"Dobrá komunikace, rychlost."

Ověřeno zákazníky před 1 rokem

"Dobrý výběr, výborná doprava"

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"přehledný web, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

"Objednal jsem prvně......NE naposled."

Ověřeno zákazníky před 8 měsíci

"Rychlé a solidní jednání."

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"Super sortiment a dostupnost Příjemné ceny"

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Bezproblémové nakupování. Spolehlivý obchodník. Doporučuji k nákupu."

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

"Šíře sortimentu, cena, rychlost doručení."

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

"Vše v pořádku, skvělá vína."

Ověřeno zákazníky před 5 dny

Další informace

Ve veronském dialektu „Roari“ znamená dub. Luigi Righetti nazval toto cuvée Amarone della Valpolicella podle dubů obklopujících jeho vinohradnické parcely. Ty se nacházejí v samém srdci apelace Valpolicella Classico, severozápadně od města Verony.

Rodinné vinařství Luis Righetti vzniklo před osmdesáti lety ve vísce Valgantara. Vinohrady náležící k vinařství a jejich unikátní terroir předávají základní surovině a následovně vínům kvalitu organoleptické struktury a komplexitu senzorického výrazu.

Hrozny zůstávají na viničních hlavách ještě nějaký čas po dozrání, což umožňuje jejich sesychání (hrozinkovatění). Následovně jsou dokonale zdravé a nepoškozené hrozny rozprostřeny na slámových rohožích, kde jejich koncentrace pokračuje po dobu tří až pěti měsíců (říjen – březen). Po ukončení celého procesu bobule ztrácejí 50% - 75% jejich objemu a získávají na koncentraci sušiny, cukrů i kyselin.
Během kvašení jsou hrozny macerované v moštu (a to i po dokončení alkoholové fermentace), po dobu 3 - 4 týdnů. Následující jablečně mléčné kvašení probíhá v dubových sudech většího objemu. Ve finál je víno školeno v dubových sudech o obsahu 50hl po dobu dvou let. Bohatě strukturované víno se v lahvi vyvíjí déle jak dvacet let.

Podobné produkty

121 Kč
121 Kč
r. NV · 0,75 l ·Skladem 3655 Ks
312 Kč
317 Kč
317 Kč
317 Kč
r. NV · 0,75 l ·Skladem 550 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů