Apelace: Chassagne-Montrachet A.O.C.
Kolébkou ušlechtilého vína je vinohrad v blízkosti místa lokálně označovaného „Bouchon de Corvée.“ Půdní skladbu dominuje hluboká vrstva jílu a viniční keře jsou starší padesáti let.
Macerace lehce namačkaných hroznů probíhá po dobu 25 dní v termicky regulovaných ocelových kádích, z čehož 12 dní v periodě před fermentační, na teplotě 12°C. Víno je školeno po dobu 18 měsíců v sudech (228L) z dubového dřeva a je lahvováno po lehké filtraci.
Viniční usedlost Philips Bouzereau je rodinné vinařství s dlouholetou tradicí burgundských vinařů.
Philippe se svojí manželkou sídlí v obci Meursault, v sousedství Château de Cîteaux, jehož vinohrad je jejich rodinným vlastnictvím, které převzal po otci. Byl to právě otec, kdo pamatující Clos de Cîteaux, vysázel nový vinohrad. To se událo poté, co původní vinohrad byl zničen phyloxerou ve druhé polovině 18. století U svého otce se Philippe učil vinohradnickému umění, další stáže absolvoval v kraji Beaujolais i v Austrálii.
V současnosti vlastní celkově 15ha vinic, v apelacích od Aloxe Corton na severu, až po Santenay na jihu a skládající mozaiku 20 Crus, z tradičních odrůd Chardonnay a Pinot Noir. Všechna vína jsou vyprodukována a vyškolena s ohledem na specifičnost každého terroiru, na kterém se hrozny urodily.
Philippe dodržuje na svých vinohradech vztah k přírodě, provádí orbu oproti chemickému ničení plevele, používá výhradně organická hnojiva, řídí se harmonií v přírodě jak na vinohradech, tak v jejich okolí. Produkuje impozantní vína červená, delikátní i smyslná vína bílá a podmanivě svůdný Crémant de Bourgogne.
Vinohrady této apelace se nacházejí v údolí, které z Côtes de Beaune ústí do podoblasti Hautes Côtes de Beaune, nedaleko města Autun. Vinná réva se zde pěstovala již v období Galo-římském a později byly vinohrady vlastnictvím kláštera v Cluny. Námi nabízené víno pochází z vinohradu patřící vinaři Philippovi Bouzereau, který sídlí v centru vesnice Meursault, v Château de Cîteaux, kde jsou hrozny zpracovány.
Apelace Auxey Duresse vznikla v roce 1937.
Vinohrad je orientovaný jihovýchodně, v sousedství obcí Meursault a Puligny – ráje burgundských bílých vín. Hlavní část půdní skladby tvoří rozdílní druhy opuk a vápence. Philippe Bouzereau Junior, se stará o vínařství své rodiny na ploše 37 akrů na pozemku Chateau de Citeaux od roku 2006. Pěstuje se zde především bílé víno od Santenay až po Corton.
V období 2001 – 2012 kvašení vín probíhalo za pomoci kultivovaných kvasnic, a však od sklizně v roce 2013 se Bouzereau vrací zpět k původnímu kvašení tzv. malolaktalické, spontánní kvašení. Pro kvašení je využíváno 20 až 25 % nových dubových sudů.
Vína z oblasti Chassagne vynikají harmonií květin, jablek, broskvových tónů. V Meursault Grands Charrons je to pak textura medu a broskví. V oblast Meursault Viex Clos vyniká strukturovaná vůně lipového květu a dochuť jablek a minerálů. Auxey – Duresses je atraktivní pro jemnou chuť třešní, malin obohacenou dochuť koření.
Teurons (což znamená ve staro francouzštině: „zaoblené pozemky“, ale také „ pozemky nacházející se výše, na temeni svahu“) je jedno z nejprestižnějších „climats“ (místní označení pro Cru), ležících v burgundské podoblasti Côtes de Beaune.
Víno vznikalo ve výrobním sklepě vinařského domu Philippe Bouzereau, který sídlí v srdci vesnice Meursault, v Château de Cîteaux. Jeho elegantní a smyslný senzorický výraz z něj činí Cru, které dokonale reprezentuje mezinárodně renomovanou viniční oblast. Vinohrad je situován směrem jižním a východním a jeho půdy tvoří jíly a vápence. Oblázky vápence se nacházejí i hluboko pod povrchem, což umožňuje dokonalou drenáž.