Apelace: Bourgogne Cote d´Or A.O.C.
Hrozny odrůdy Pinot Noir vyzrály na parcele o rozloze 0,55ha, která je součástí vinice, která se nachází na místě nazývaném Les Duros, v severovýchodní části obce Meursault. Půdní skladbu vinohradu tvoří jílové sedimenty a kamenité sutě.
Hrozny jsou dopravovány do výrobního sklepa v malých přepravkách, aby nedošlo k jejich porušení. Zčásti nebo sela odtřapené hrozny jsou jemně namačkané a rmut je kvašený přírodními endogenními kvasinkami. Po dokončení alkoholového a následovně i jablečně mléčného kvašení je víno školeno 18 měsíců v sudech (228L) z francouzského dubu. Před lahvováním je víno čeřeno a lehce filtrováno.
Vinařská usedlost hospodaří na parcele o rozloze 0,33ha, v blízkosti místa zvaného Les Durots. V půdě dominují oblázky vápence a tmavé říční nánosy. Parcela byla osázená odrůdou Punot Noir v roce 1967, která dává přiměřené výnosy i v současnosti.
Hrozny jsou sklízené ručně. Jsou macerované po dobu 21 dní (10 dní macerace za studena) a víno je, po alkoholové i jablečně mléčné fermentaci, školené 12 měsíců v sudech (228L). Po lehké filtrace je lahvováno.
Viniční usedlost Philips Bouzereau v Château de Cîteau (Meursault).
Víno je označeno regionální apelací (A.O.C.), která byla ustanovena v roce 1937 a zahrnuje 229 burgundských obcí.
VINOHRAD : Hrozen se urodil na parcelách ležících pod svahy Côtes D´Or a které se nacházejí v blízkosti věhlasných Crus. Půdní skladbu těchto parcel tvoří hlavně různé druhy vápenců, jílů a opuk.
Philippe Bouzereau Junior, se stará o vínařství své rodiny na ploše 37 akrů na pozemku Chateau de Citeaux od roku 2006. Pěstuje se zde především bílé víno od Santenay až po Corton.
V období 2001 – 2012 kvašení vín probíhalo za pomoci kultivovaných kvasnic, a však od sklizně v roce 2013 se Bouzereau vrací zpět k původnímu kvašení tzv. malolaktalické, spontánní kvašení. Pro kvašení je využíváno 20 až 25 % nových dubových sudů.
Vína z oblasti Chassagne vynikají harmonií květin, jablek, broskvových tónů. V Meursault Grands Charrons je to pak textura medu a broskví. V oblast Meursault Viex Clos vyniká strukturovaná vůně lipového květu a dochuť jablek a minerálů. Auxey – Duresses je atraktivní pro jemnou chuť třešní, malin obohacenou dochuť koření.