Apelace: Rosé de Riceys A.O.C.
Ručně sklizené hrozny, přebrané na vinici, jsou urychleně přepravené do výrobního sklepa. Zde dojde k jejich další selekci a následovně jsou celé vložené do fermentačních kádí. Jejich 1/5 je jemně rozmačkaná a provádí se semi karbonová macerace po dobu 3 dnů. Alkoholová fermentace probíhá z 80% v kádích a z 20% v již použitých sudech o obsahu 228L. Navazuje kvašení jablečně mléčné, lehké zasíření a jemná filtrace. Víno je školeno - 80% v kádích a 20% v sudech (228L) 10 měsíců a následovně 2 roky v lahvích tak, aby se vyjádřila jeho komplexita.
Půda vinohradních parcel obsahuje vápence a opuky z doby čtvrtohorní. Vinohrady se rozkládají na jihu Šampaně v nadmořské výšce 250m a klimatické podmínky jsou svěží, semi-kontinentální.
Viniční oblast: Les Riceys je dnes nejvyhledávanější Cru z oblasti Côte des Bar, která se rozkládá mezi Šampaní a Burgundskem.
Cru čítá 3 apelace(AOC) mající společnou odrůdu Pinot Noir: Champagne, Côteaux Champenois a Rosé de Riceys.
Viniční usedlost Alexandre Bonnet je nyní symbolem a emblémem tohoto unikátního terroiru.
Historie: Odvaha, společenství a vytrvalost vzbouřivších se vinařů, měla za výsledek, že oblast Côte des Bar získala právo na apelaci Champagne v roce 1927. Tím se Riceys staly se svými 844ha, nejrozsáhlejším terroirem v celé Šampani. V této historické periodě se „usídlila“ viniční usedlost Alexandre Bonnet.
Lucien Noble, matčin předek, obdělával první viniční keře od roku 1934. Jeho vinohradnická a vinařská vášeň se po generace předávala až do roku 1970,
kdy Serge Bonnet, s pomocí Alaina a Reného, založili viniční usedlost Alexandre Bonnet. V dnešní době Arnaud Fabre, se svými spolupracovníky, vytrvávají, v kolektivu místních vinařů, ve stálém zhodnocování výjimečného terroiru Les Riceys.