Od 4. 11. jsme na nové adrese:
Benediktská 1030/9, Praha 1 - Staré Město
Auxey Duresse 1er Cru ,,Les Duresses" red 2021, Domaine Pascal Prunier - Bonheur
Auxey Duresse 1er Cru ,,Les Duresses" red 2021, Domaine Pascal Prunier - Bonheur

Auxey Duresse 1er Cru ,,Les Duresses" red 2021, Domaine Pascal Prunier - Bonheur

Francie 

Bourgogne

Pascal Prunier-Bonheur à Meursault

100% Pinot Noir
Šat líbezného vína je ověnčen zářivou, rubínovou barvou, dekorovanou jemně nafialovělým odstínem na disku. Klimatické podmínky ročníku 2021 byly poznamenané deštivě homogenními periodami hlavně na jaře, ale částečně i v podzimním období, pro je taninová struktura chuťového výrazu jemnější a aromatický výraz je komponovaný hlavně z not červeného ovoce jako je světlá třešeň nebo raná jahoda. Finální pocity v ústech jsou dokonale harmonické, svěží, s delikátní minerální slaností a středně dlouhé trvání aromatické intenzity dominují ovocné tóny třešně a vyzrálé višně.
Doporučujeme: Elegantní, půvabné víno vychutnávejte na teplotě 15°-16°C až do roku 2027. Lahodně doprovodí grilovaný hovězí roštěnec, pečené prsíčko divoké kachny na víně, nadívané holoubě s jarní zeleninou a sýry jako Coulommiers nebo Brie de Meau.

1 311 Kč

včetně DPH
Skladem 44 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie 

Bourgogne

Pascal Prunier-Bonheur à Meursault

100% Pinot Noir
Šat líbezného vína je ověnčen zářivou, rubínovou barvou, dekorovanou jemně nafialovělým odstínem na disku. Klimatické podmínky ročníku 2021 byly poznamenané deštivě homogenními periodami hlavně na jaře, ale částečně i v podzimním období, pro je taninová struktura chuťového výrazu jemnější a aromatický výraz je komponovaný hlavně z not červeného ovoce jako je světlá třešeň nebo raná jahoda. Finální pocity v ústech jsou dokonale harmonické, svěží, s delikátní minerální slaností a středně dlouhé trvání aromatické intenzity dominují ovocné tóny třešně a vyzrálé višně.
Doporučujeme: Elegantní, půvabné víno vychutnávejte na teplotě 15°-16°C až do roku 2027. Lahodně doprovodí grilovaný hovězí roštěnec, pečené prsíčko divoké kachny na víně, nadívané holoubě s jarní zeleninou a sýry jako Coulommiers nebo Brie de Meau.

Parametry

ZeměFrancie
OblastBourgogne
VinařstvíPascal Prunier-Bonheur à Meursault
Archivace4 - 6 let
Ročník2021
Obsah0,75 l
PodoblastAuxey

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 131 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"Vše v pořádku"

Ověřeno zákazníky před 12 měsíci

"Dobrá komunikace, rychlost."

Ověřeno zákazníky před 12 měsíci

"Dobrý výběr, výborná doprava"

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"přehledný web, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

"Objednal jsem prvně......NE naposled."

Ověřeno zákazníky před 7 měsíci

"Rychlé a solidní jednání."

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"Super sortiment a dostupnost Příjemné ceny"

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Bezproblémové nakupování. Spolehlivý obchodník. Doporučuji k nákupu."

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

"Šíře sortimentu, cena, rychlost doručení."

Ověřeno zákazníky před 22 dny

Další informace

Apelace: Auxey-Duresses 1er Cru A.O.C.

Klasifikace: Premier Cru

Parcela, rodiště skvělého vína, je vlastnictvím Pascala Prunier. Její rozloha je 47ha a 40 arů a je orientována jižně. Půdní skladbu tvoří jíly i vápence. Stáří viničních keřů je 75 let a maximální hektarový výnos je 40hl.

Všechny tyto faktory dodávají vínu rovnováhu, schopnost pozitivního vývoje a perspektivu typického senzorického výrazu vzácných burgundských vín.

Vyzrálé hrozny jsou dopraveny do výrobního sklepa a umístěny do kádí, kde jsou, za studena, z části vyluhovány. Po třech až osmi dnech je teplota obsahu kádí progresivně zvyšována až na 32°C, proběhne alkoholové kvašení a vyluhováni je dokončeno. Obě tyto výrobní etapy trvají 15 až 19 dní.

Školení vína trvá 15 měsíců v dubových sudech (228L) z 20% nových, které víno obohacují, aniž by zastřely jeho originální charakter.

Viniční usedlost Pascal PRUNIER-BONHEUR:

Pascal Prunier je členem páté generace rodiny vinařů. Založil vlastní vinařskou usedlost v roce 1983, kde vinohrad měl rozlohu 3ha. Následujícími nákupy rozšířil počáteční vinohrad na 8ha. Jednotlivé parcely se nacházejí na území několika obcí v Côte de Beaune, což vinaři umožňuje obohatit nabídku o vína ze zajímavých apelací.

Věk viničních keřů na jednotlivých parcelách je v průměru 40 let a produkce se dělí na 50% bílých a 50% vín červených, z prestižních apelacích jako:

Pommard 1er cru, Pommard, Monthelie, Auxey-Duresse, Meursault

..a z několika dalších.

 Práce na vinohradech zachovává metody tradiční, za používání moderních technik a technického vybavení.

Příkladně: Mechanické odstraňování travnatého porostu (mělkou orbou)

                   Respektování lunárního cyklu při práci ve vinohradě a výrobě vína

                   Nebo snižování hektarových výnosů v průměru na 40-45hl.

Přísná selekce a přesnost prací, zahrnujících výrobní postupy, umožňuje dávat zrod vínům komplexního výrazu, delikátnosti jejich olfaktorického výrazu, majících potenciál dlouhodobého vývoje a současně přinášejících senzorický požitek již v jejich mladém věku.

V roce 2002 byla aktivita vinařství obohacena o malou strukturu obchodní, ve spojení s vlastní vinařskou produkcí.

Hrozny jsou nakupovány z vinic, jejichž kvalita je velice pozorně sledována. Vinobraní je prováděno členy vinařství Pascal Prunier, právě tak jako jejich zpracování a konečně i vlastní školení vína.

Podobné produkty

3 311 Kč
3 311 Kč
r. 2004 · 0,75 l ·Skladem 11 Ks
3 152 Kč
3 152 Kč
r. 2004 · 0,75l ·Skladem 42 Ks
2 993 Kč
2 993 Kč
r. 2000 · 0,75 l ·Skladem 2 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů