Kolébkou podmanivého vína je vinohrad z okolí osady Les Meix Goudart. Philippe Bouzereau hospodaří na úseku 0.15ha jeho rozlohy. Půda vinohradu je mělká a kamenitá.
Sklizené hrozny jsou lisovány na pneumatickém lisu. Fermentace moštu probíhá na kvasinkách, v dobových sudech. V dubových sudech (30% nových) je víno rovněž školeno, po dobu dvanácti měsíců a po dobu šesti měsíců je následovně školeno v ocelových kádích. Tak je zachován jeho svěží senzorický výraz. Po delikátní filtraci je víno lahvováno.
Phillipe Bouzereu je rodinné vinařství s dlouholetou tradicí burgundských vinařů.
Philippe se svojí manželkou sídlí v obci Meursault, v sousedství Château de Cîteaux, jehož vinohrad je jejich rodinným vlastnictvím, které převzal po otci. Byl to právě otec, kdo pamatující Clos de Cîteaux, vysázel nový vinohrad. To se událo poté, co původní vinohrad byl zničen phyloxerou ve druhé polovině 18. století U svého otce se Philippe učil vinohradnickému umění, další stáže absolvoval v kraji Beaujolais i v Austrálii.
V současnosti vlastní celkově 15ha vinic, v apelacích od Aloxe Corton na severu, až po Santenay na jihu a skládající mozaiku 20 Crus, z tradičních odrůd Chardonnay a Pinot Noir. Všechna vína jsou vyprodukována a vyškolena s ohledem na specifičnost každého terroiru, na kterém se hrozny urodily.
Philippe dodržuje na svých vinohradech vztah k přírodě, provádí orbu oproti chemickému ničení plevele, používá výhradně organická hnojiva, řídí se harmonií v přírodě jak na vinohradech, tak v jejich okolí. Produkuje impozantní vína červená, delikátní i smyslná vína bílá a podmanivě svůdný Crémant de Bourgogne.
Cenově velmi atraktivní víno od špičkového producenta. Rodina Bouzereau obhospodařuje vinice již více devět generací. Jedna z nejdéle usídlených vinařských rodin v Meursault. Půda je dodnes obdělávána pluhem a již deset let nejsou používána chemická hnojiva. Sběr hroznů probíhá ručně.
Philippe Bouzereau Junior, se stará o vínařství své rodiny na ploše 37 akrů na pozemku Chateau de Citeaux od roku 2006. Pěstuje se zde především bílé víno od Santenay až po Corton.
V období 2001 – 2012 kvašení vín probíhalo za pomoci kultivovaných kvasnic, a však od sklizně v roce 2013 se Bouzereau vrací zpět k původnímu kvašení tzv. malolaktalické, spontánní kvašení. Pro kvašení je využíváno 20 až 25 % nových dubových sudů.
Vína z oblasti Chassagne vynikají harmonií květin, jablek, broskvových tónů. V Meursault Grands Charrons je to pak textura medu a broskví. V oblast Meursault Viex Clos vyniká strukturovaná vůně lipového květu a dochuť jablek a minerálů. Auxey – Duresses je atraktivní pro jemnou chuť třešní, malin obohacenou dochuť koření.