Apelace: Auxey-Duresses A.OC.
Hrozny, které daly vznik tomuto cuvée, ze urodily na dvou parcelách a na viničních keřích starších šedesáti let. Parcely se nacházejí na stráni úzkého údolí v Auxey-Duresse, kde bohaté vyslunění dokonale vyhovuje dominantní odrůdě Chardonnay. Jemnost opukových půd, protkaných tenkými vrstvami vápence obsahující hořčík a stopy lávy, formuje elegantní charakter vína, oznamující takto blízký terroir Meursault.
Viniční usedlost Pascal PRUNIER-BONHEUR:
Pascal Prunier je členem páté generace rodiny vinařů. Založil vlastní vinařskou usedlost v roce 1983, kde vinohrad měl rozlohu 3ha. Následujícími nákupy rozšířil počáteční vinohrad na 8ha. Jednotlivé parcely se nacházejí na území několika obcí v Côte de Beaune, což vinaři umožňuje obohatit nabídku o vína ze zajímavých apelací.
Věk viničních keřů na jednotlivých parcelách je v průměru 40 let a produkce se dělí na 50% bílých a 50% vín červených, z prestižních apelacích jako:
Pommard 1er cru, Pommard, Monthelie, Auxey-Duresse, Meursault
..a z několika dalších.
Práce na vinohradech zachovává metody tradiční, za používání moderních technik a technického vybavení.
Příkladně: Mechanické odstraňování travnatého porostu (mělkou orbou)
Respektování lunárního cyklu při práci ve vinohradě a výrobě vína
Nebo snižování hektarových výnosů v průměru na 40-45hl.
Přísná selekce a přesnost prací, zahrnujících výrobní postupy, umožňuje dávat zrod vínům komplexního výrazu, delikátnosti jejich olfaktorického výrazu, majících potenciál dlouhodobého vývoje a současně přinášejících senzorický požitek již v jejich mladém věku.
V roce 2002 byla aktivita vinařství obohacena o malou strukturu obchodní, ve spojení s vlastní vinařskou produkcí.
Hrozny jsou nakupovány z vinic, jejichž kvalita je velice pozorně sledována. Vinobraní je prováděno členy vinařství Pascal Prunier, právě tak jako jejich zpracování a konečně i vlastní školení vína.