Apelace: Meursault A.O.C.
Vinohradní parcela se rozkládá na půdě obsahující bohatou žílu opuky a značné množství jílu.
Rozkládá se nad vinohradem, kde se rodí 1er Cru „Casse Tête“ a je orientována na jihovýchod.
To umožňuje využívat sluneční svit od úsvitu až do poledne, což je příznivý faktor k uchování minerální bohatosti terroiru.
Výrobní a školící postupy: Vyzrálé a sklizené hrozny jsou dopraveny do výrobního sklepa a ihned lisovány. Získaný mošt odkalovaný sedimentací po dobu 18-24 hodin a následovně je přečerpán do sudů (228L), kde proběhnou jednotlivé fermentační etapy.
Víno je školeno rovněž v dubových sudech (228L – „pièce“), z nichž je 22% nových. Po dokončení školení, které trvá 14 měsíců, je víno stáčeno do lahví na viniční usedlosti.
Viniční usedlost Pascal PRUNIER-BONHEUR:
Pascal Prunier je členem páté generace rodiny vinařů. Založil vlastní vinařskou usedlost v roce 1983, kde vinohrad měl rozlohu 3ha. Následujícími nákupy rozšířil počáteční vinohrad na 8ha. Jednotlivé parcely se nacházejí na území několika obcí v Côte de Beaune, což vinaři umožňuje obohatit nabídku o vína ze zajímavých apelací.
Věk viničních keřů na jednotlivých parcelách je v průměru 40 let a produkce se dělí na 50% bílých a 50% vín červených, z prestižních apelacích jako:
Pommard 1er cru, Pommard, Monthelie, Auxey-Duresse, Meursault
..a z několika dalších.
Práce na vinohradech zachovává metody tradiční, za používání moderních technik a technického vybavení.
Příkladně: Mechanické odstraňování travnatého porostu (mělkou orbou)
Respektování lunárního cyklu při práci ve vinohradě a výrobě vína
Nebo snižování hektarových výnosů v průměru na 40-45hl.
Přísná selekce a přesnost prací, zahrnujících výrobní postupy, umožňuje dávat zrod vínům komplexního výrazu, delikátnosti jejich olfaktorického výrazu, majících potenciál dlouhodobého vývoje a současně přinášejících senzorický požitek již v jejich mladém věku.
V roce 2002 byla aktivita vinařství obohacena o malou strukturu obchodní, ve spojení s vlastní vinařskou produkcí.
Hrozny jsou nakupovány z vinic, jejichž kvalita je velice pozorně sledována. Vinobraní je prováděno členy vinařství Pascal Prunier, právě tak jako jejich zpracování a konečně i vlastní školení vína.