Apelace: Meursault A.O.C.
Viniční usedlost Pascal PRUNIER-BONHEUR:
Hrozny k výrobě výjimečného vína, se urodily na dvou rozdílných parcelách. Jedna se rozkládá v tradičním místě Tillets, nad obcí Meursault. Zde je půdní vrstva velice mělká (20-30cm) a leží na žíle vápencových opuk, bohaté na minerály. Druhá parcela se rozkládá v blízkosti obce Meursault, na místě nazývaném „En La Barre“. Tam je půda bohatá na jíly, což vínu dodává výraz komplexity.
Scelení hroznů z těchto dvou parcel vytváří vskutku zajímavý finální a podmanivý harmonický výraz vína.
Pascal Prunier je členem páté generace rodiny vinařů. Založil vlastní vinařskou usedlost v roce 1983, kde vinohrad měl rozlohu 3ha. Následujícími nákupy rozšířil počáteční vinohrad na 8ha. Jednotlivé parcely se nacházejí na území několika obcí v Côte de Beaune, což vinaři umožňuje obohatit nabídku o vína ze zajímavých apelací.
Věk viničních keřů na jednotlivých parcelách je v průměru 40 let a produkce se dělí na 50% bílých a 50% vín červených, z prestižních apelacích jako:
Pommard 1er cru, Pommard, Monthelie, Auxey-Duresse, Meursault
..a z několika dalších.
Práce na vinohradech zachovává metody tradiční, za používání moderních technik a technického vybavení.
Příkladně: Mechanické odstraňování travnatého porostu (mělkou orbou)
Respektování lunárního cyklu při práci ve vinohradě a výrobě vína
Nebo snižování hektarových výnosů v průměru na 40-45hl.
Přísná selekce a přesnost prací, zahrnujících výrobní postupy, umožňuje dávat zrod vínům komplexního výrazu, delikátnosti jejich olfaktorického výrazu, majících potenciál dlouhodobého vývoje a současně přinášejících senzorický požitek již v jejich mladém věku.
V roce 2002 byla aktivita vinařství obohacena o malou strukturu obchodní, ve spojení s vlastní vinařskou produkcí.
Hrozny jsou nakupovány z vinic, jejichž kvalita je velice pozorně sledována. Vinobraní je prováděno členy vinařství Pascal Prunier, právě tak jako jejich zpracování a konečně i vlastní školení vína.