Exkluzivně jemné a bezchybně vyvážené. Patří k nejvýznamnějším bílým vínům na světě. Cílem Domain René Lequin - Colin je mít malý rodinný statek, který se dědí z generace na generaci a všichni žijí pro víno i své vinohrady, a tak se jejich vinice rozprostírají pouze na 9ha. Vinařstvím je označeno od roku 1679. Založení pěti viničních parcel kolem nejslavnější z nich – Montrachet – datuje ze středověku a je dílem cisterciáckého kláštera v Maizieres a pánů z Chany. Vína získávají věhlas od 17. století a.…„Nejúžasnější víno na světě, z odrůdy Chardonnay, se rodí právě zde“
HISTORIE: Historie se zde datuje podle nejstarších dokumentů z Gallo-římské vesnice z roku 886. Chassagne musela vydržet útrapy válek mezi vévodstvími Burgundska a Francouzským královstvím. Vesnice byly roku 1476 vypáleny vojsky Ludvíka XI. Vesnice i vinohrady se začínají vzpamatovávat z útrap až díky Františku z Ferrieres, který zde i postavil kapli zasvěcenou Saint Marcovi. Následovně zde bylo založeno převorství mnichů Morgeot, kteří vinice opětovně vysadili.
VINICE: Vinařství Domaine René Lequin Colin pracuje na svých vinicích s ohledem na životní prostředí, ale snaží se zapracovat i filozofii s využitím moderních metod s respektem k tradici.
Každý rok se starají nejen o révu, ale i půdu, aby uchovala dostatek živin potřebných pro růst révy a kvalitu hroznů. Každý terroir v této oblasti je velmi osobitý. Vinohrad – klimat – Batard, se nachází z části na území vesnice Chassagne a z části druhé na území Puligny. Půdní skladba je tvořená vrstvou tmavé orné půdy, pod kterou leží hluboká vrstva vápence, smíchaná s rozdílnými jíly. Vinice leží v nadmořské výšce mezi 240 a 250 metry, na mírném, jihovýchodním svahu. Všechny hrozny jsou sbírány ručně. K dispozici jsou následně pneumatické lisy s nízkým tlakem, které dokážou zabránit extrakci tvrdých nebo zelených tatinů. Šťáva z hroznů poté putuje přímo do dubových sudů. Sudy se z pravidla z 25-30% obměňují. Sudy jsou naskládány ve sklepě, kde se udržuje stálá nízká teplota, aby docházelo k pomalému kvašení a tím získání větší chuti, jemnosti a elegance.
Každý týden než proběhne jablečno-mléčné kvašení jsou vína promíchána (tzv. batonnage). Tento proces vína zacelý, zakulatí. Vína zde zůstanou ležet až do jara, aby se usadilo několik kalů. Vína jsou plněna do lahví zhruba na konci srpna. vinohrady, a tak se jejich vinice rozprostírají pouze na 9ha. Vinařstvím je označeno od roku 1679.