Hrozny se rodí na Montagne de Reims a na Côte des Blancs. Dva jejich původy jim dávají rozdílnou organoleptickou strukturu, komplexní a subtilní kompozici vůní, aroma a chutí.
Víno bylo školeno v lahvi a na kvasinkách druhotného kvašení, po dobu deseti let.
Šampaňské víno De Castelnau je vínem historickým. Jeho název vznikl v roce 1916, na počest generála Eduarda de Curières de Castelnau, který v roce 1914 velel II. Armádě v Lotrinsku a uhájil jeho hlavní město – Nancy – před německými útoky. I další zásluhy generála v průběhu války ozdobily jeho aureolu hrdiny.
Od roku 1929 až do roku 1962 vlastnily champagne De Castelnau tři generace rodiny Goyard, z Epernay. Ve třicátých letech minulého století bylo oslavné víno podáváno na královských dvorech, na všech vojenských zastupitelstvích Francie a ve vyhlášených restauracích v Paříži a v mnoha dalších francouzských městech.
Prodeje šampaňských vín klesaly v dobách krizí, což neušetřilo ani víno oslavující hrdinného generála.
Po roce 1962, se stalo champagne De Castelnau součástí nezávislého sdružení producentů šampaňských vín, které založilo dvanáct odvážných vinařů, jenž se rozhodli vzít svůj osud do vlastních rukou. V současnosti má sdružení 770 členů (CRVC – Cooperative régional des vins de Champagne).
Hospodaří na 900 ha vinohradů, zahrnujících 149 Crus. To umožňuje vínům značky De Castelnau, jenž jsou ozdobou a vlajkovou lodí sdružení, získávat nejhodnotnější hrozny z těchto parcel. Pod vedením Élisabeth Sarcelet a Karine Bailleul, je celková roční produkce sdružení 2,5 milionů lahví vína a vlajkové lodi – champagne De Castelnau – 400.000 lahví. Při tvorbě a scelování jednotlivých cuvées oslavného vína, upřednostňují enologové CRVC, pracovat s víny starších ročníků, zvláště 2007. Takto se staly součástí nabídky cuvées, šampaňského vína De Castelnau: ročníkové 2007 a Blanc de Blancs 2007.