Apelace: Champagne
Rodinné a nezávislé vinařství Forget-Brimont dalo zrod grandióznímu šampaňskému vínu nejvyšší kvality, jehož hrozny se urodily na viničních parcelách apelací Premiers a Grands Crus.
Ručně sklizené hrozny jsou lisovány celé, neodtřapené. Alkoholové kvašení probíhá na teplotě 17°C, a tak jako následující fermentace jablečně mléčná, v termicky regulovaných ocelových kádích. Víno vyzrává minimálně po dobu 8 let, ve vodorovné poloze. Poté co bylo provedeno doplnění cukerným roztokem v přesné hodnotě, je víno, po dvou měsících, expedováno.
Michel Forget je šestou generací rodiny FORGETŮ, do podniku nastoupil roku 1978 a úspěšně pokračuje v rodinné tradici v pěstování révy. Michelův pradědeček založil počátkem 19.století vinice, v jeho práci pokračoval Eugéne, který roku 1920 založil značku FORGET - BRIMONT, v této době se roční produkce šampaňského pohybovala okolo sta lahví.
Champagne FORGET - BRIMONT se nachází v Ludes, v obci patřící do Premier Cru v Montagne de Reims, 15 hektarů Grand Cru vinic (zejména Champagne a Verzenay) a vinic Premier Cru (Chigny les Roses, Ludes, Montbré, Sermiers, Villers Allerand), které jsou obhospodařovány s maximálním ohledem na životní prostředí.
VÝROBA A ZPRACOVÁNÍ : hrozny jsou ručně sbírány a lisovány, alkoholová fermentace probíhá při teplotě 17°C a následná fermentace je řízena v nádržích z nerezové oceli. Neročníkové champagne zraje v tradičních křídových sklepích po dobu 18 měsíců, ročníkové champagne po plných šest let.