Hrozny se urodily na parcelách dvaceti rozdílných obcí,
většina z nich v ročníku 2019. Víno vyzrávalo v lahvích po dobu tří let a expediční likér obsahuje 5g cukru/L.
Historie: Gaston Burtin založil, v roce 1933, viniční společnost MAISON BURTIN.
Z velké části nakoupených hroznů vyrábí, sceluje a školí celou řadu šampaňských vín originálního charakteru, od nejkomplexnějších, určených pro vývoz až po jednodušší, mající dokonalý raport kvality a ceny.
Díky dlouhodobým kontraktům se svými dodavateli hroznů – vinohradníky – MAISON BURTIN produkuje Cuvées, „na míru“, pro své zákazníky.
Tak tomu je i v případě Cuvées „Vzdávající HOLD – HOMMAGE“, zakladateli viniční společnosti Gastonu Burtinovy, který zemřel v roce 1995.
Potomci zakladatele – neteř Mari-Laurence MORA a její manžel řídili společnost až do roku 2006, kdy byl Maison Burtin (jehož součástí jsou i vinařství BESSERAT de BELLEFON a LANSON), skupinou BCC (Boizel Chanoine Champagne).
Ohromující místo výroby se nachází v srdci města Epernay a jeho součástí je 14km sklepení, kde šampaňská vína vyzrávají.
Vinohradnictví:
12,9ha je celková rozloha vinohradů, které jsou vlastnictvím „Maison BURTIN.“ Jednotlivé parcely se nacházejí na území známých a slavných šampaňských vinohradů, v rozdílných vinařských obcích.
Od 800 vinohradníků, se kterými má BURTIN dlouhodobé či krátkodobé nákupní smlouvy, nakupuje kvalitní hrozny. Vinohrady dodavatelů představují 750ha a nacházejí se na území 120 obcí.
Součástí této vinohradnické plochy jsou parcely PREMIERS a GRAND CRUS, podoblastí Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte de Blancs a Aube. (z nichž 1/3 má certifikaci organic nebo HEV – certifikace BIO a ochrana okolí).