Apelace: Champagne A.O.C
Postupně dozrávající hrozny jsou sklizené ručně, na vinici přebrané. Následovně jsou zbavené třapin, gravitačně vložené do kádí, kde probíhá macerace podobu 6 dní. Víno je školeno průměrně po dobu 36 měsíců, v lahvi na kvasinkách. Po odkalení je do lahve přidán dozážní (expediční) likér s malým množstvím cukru tak, aby byl zachován svěží výraz vína.
Půda vinohradních parcel obsahuje vápence a opuky z doby čtvrtohorní. Vinohrady se rozkládají na jihu Šampaně v nadmořské výšce 250m a klimatické podmínky jsou svěží, semi-kontinentální.
Viniční oblast: Les Riceys je dnes nejvyhledávanější Cru z oblasti Côte des Bar, která se rozkládá mezi Šampaní a Burgundskem.
Cru čítá 3 apelace(AOC) mající společnou odrůdu Pinot Noir: Champagne, Côteaux Champenois a Rosé de Riceys.
Viniční usedlost Alexandre Bonnet je nyní symbolem a emblémem tohoto unikátního terroiru.
Historie: Odvaha, společenství a vytrvalost vzbouřivších se vinařů, měla za výsledek, že oblast Côte des Bar získala právo na apelaci Champagne v roce 1927. Tím se Riceys staly se svými 844ha, nejrozsáhlejším terroirem v celé Šampani. V této historické periodě se „usídlila“ viniční usedlost Alexandre Bonnet.
Lucien Noble, matčin předek, obdělával první viniční keře od roku 1934. Jeho vinohradnická a vinařská vášeň se po generace předávala až do roku 1970,
kdy Serge Bonnet, s pomocí Alaina a Reného, založili viniční usedlost Alexandre Bonnet. V dnešní době Arnaud Fabre, se svými spolupracovníky, vytrvávají, v kolektivu místních vinařů, ve stálém zhodnocování výjimečného terroiru Les Riceys.