Apelace: Champagne A.O.C
Postupně dozrálé hrozny jsou ručně sklizené, na vinici přebrané a ve výrobním sklepě pomalu a delikátně lisované. Mošt rozdělený podle odrůd, je staticky odkalen, obohacen o kvasinky a vykvašen. Jablečně mléčná fermentace proběhne následovně. Po scelení jednotlivých vín a druhotné fermentaci v lahvi, je 36 měsících školení na kvasinkách víno odkaleno. Expediční likér není přidáván, a proto si víno uchovává svůj originální senzorický výraz.
Půda vinohradních parcel obsahuje vápence a opuky z doby čtvrtohorní. Vinohrady se rozkládají na jihu Šampaně v nadmořské výšce 250m a klimatické podmínky jsou svěží, semi-kontinentální.
Viniční oblast: Les Riceys je dnes nejvyhledávanější Cru z oblasti Côte des Bar, která se rozkládá mezi Šampaní a Burgundskem.
Cru čítá 3 apelace(AOC) mající společnou odrůdu Pinot Noir: Champagne, Côteaux Champenois a Rosé de Riceys.
Viniční usedlost Alexandre Bonnet je nyní symbolem a emblémem tohoto unikátního terroiru.
Historie: Odvaha, společenství a vytrvalost vzbouřivších se vinařů, měla za výsledek, že oblast Côte des Bar získala právo na apelaci Champagne v roce 1927. Tím se Riceys staly se svými 844ha, nejrozsáhlejším terroirem v celé Šampani. V této historické periodě se „usídlila“ viniční usedlost Alexandre Bonnet.
Lucien Noble, matčin předek, obdělával první viniční keře od roku 1934. Jeho vinohradnická a vinařská vášeň se po generace předávala až do roku 1970,
kdy Serge Bonnet, s pomocí Alaina a Reného, založili viniční usedlost Alexandre Bonnet. V dnešní době Arnaud Fabre, se svými spolupracovníky, vytrvávají, v kolektivu místních vinařů, ve stálém zhodnocování výjimečného terroiru Les Riceys.