Od 4. 11. jsme na nové adrese:
Benediktská 1030/9, Praha 1 - Staré Město
Chateau Ausone 2016, Saint Emilion
Chateau Ausone 2016, Saint Emilion

Chateau Ausone 2016, Saint Emilion

Francie

Saint Emilion

Chateau Ausone

50% Cabernet Franc
50% Merlot
Monumentální víno vystavuje na obdiv hlubokou granátově purpurovou barvu svého lesklého šatu, dekorovaného bohatou viskozitou. Obdivuhodné, podmanivé tóny fialky, třešně v čokoládě, vyzrálé švestky, koláče z lesních plodů a pražených ořechů, dominují vůni vína v první etapě. Jsou následované notami kouře a cedrového dřeva. Chuťový výraz je opulentní, cirkuluje vertikálním i kruhovým pohybem v prostoru ústní dutiny, za přítomnosti ušlechtilých, sametových taninů. Aroma plodů červeného a černého ovoce rezonuje v ústech, s neutuchající energií, po neuvěřitelně dlouhou dobu. Vychutnání ušlechtilého vína z Château Ausone ročníku 2016, vyvolá jedinečný senzorický zážitek.
Doporučujeme: Slovutné víno vychutnávejte na teplotě 16°-18°C až do let 2040-45. Lahodně doprovodí křepelky nadívané Foie Gras a pečené v troubě, konfitované jehněčí kolínko a grilované kachní prsíčko.

34 342 Kč

včetně DPH
Skladem 3 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Saint Emilion

Chateau Ausone

50% Cabernet Franc
50% Merlot
Monumentální víno vystavuje na obdiv hlubokou granátově purpurovou barvu svého lesklého šatu, dekorovaného bohatou viskozitou. Obdivuhodné, podmanivé tóny fialky, třešně v čokoládě, vyzrálé švestky, koláče z lesních plodů a pražených ořechů, dominují vůni vína v první etapě. Jsou následované notami kouře a cedrového dřeva. Chuťový výraz je opulentní, cirkuluje vertikálním i kruhovým pohybem v prostoru ústní dutiny, za přítomnosti ušlechtilých, sametových taninů. Aroma plodů červeného a černého ovoce rezonuje v ústech, s neutuchající energií, po neuvěřitelně dlouhou dobu. Vychutnání ušlechtilého vína z Château Ausone ročníku 2016, vyvolá jedinečný senzorický zážitek.
Doporučujeme: Slovutné víno vychutnávejte na teplotě 16°-18°C až do let 2040-45. Lahodně doprovodí křepelky nadívané Foie Gras a pečené v troubě, konfitované jehněčí kolínko a grilované kachní prsíčko.

Parametry

ZeměFrancie
OblastSaint - Emilion
VinařstvíChateau Ausone
Archivace10 - 30 let
Ročník2016
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 131 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"Vše v pořádku"

Ověřeno zákazníky před 12 měsíci

"Dobrá komunikace, rychlost."

Ověřeno zákazníky před 12 měsíci

"Dobrý výběr, výborná doprava"

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"přehledný web, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

"Objednal jsem prvně......NE naposled."

Ověřeno zákazníky před 7 měsíci

"Rychlé a solidní jednání."

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"Super sortiment a dostupnost Příjemné ceny"

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Bezproblémové nakupování. Spolehlivý obchodník. Doporučuji k nákupu."

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

"Šíře sortimentu, cena, rychlost doručení."

Ověřeno zákazníky před 20 dny

Další informace

Apelace: Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Klasifikace: Premier Grand Cru Classé „A“

HISTORIE: Jen tři rodiny se následovaly ve vlastnictví legendárního, určitým způsobem tajuplného zámku a vína – Château Ausone, 1er Grand Cru Classé A.
Jeho vznešenost kraluje oblasti Saint Emilion od počátku slávy místních vín.
Od XIII až do století sedmnáctého se ve vlastnictví viniční usedlosti vystřídala rodina Lescours, poté Jacques Lesure a jeho dědici, od konce 17. do století devatenáctého rodina Chantonnet-Cantenat a konečně, až do současnosti, rodina Dubois-Chalon-Vauthier, ze stejného rodu.
Ale historie samotného Château Ausone začíná rokem 1770. To, když Jean Cantenat, mistr bednář a výrobce barriques, pojal za manželku Jeanne Chantonnet, dědičku rozsáhlé usedlosti.
Rozloha usedlosti se postupně koncentruje kolem zámečku, který si novomanželé nechali vystavět v roce1781.
V dolní části usedlosti, v místě zvaným La Gaffeliere, manželé Cantenat objevili pozůstatky vily z doby Galo-Římské. Vila Lucaniac, ze IV. Století, a jak tomu vše nasvědčuje i dnes, patřila slavnému básníkovi IV. Století, Ausonovi, který byl rovněž profesorem a politickým poradcem v pozdní době Římského impéria.
Jean Cantenat a jeho choť neváhali a nazvali jejich sídlo po slavné osobnosti - Château Ausone.

Od roku 1996, kdy vykoupil podíl rodiny Dubois-Chalon, stal se Alain Vauthier jediným vlastníkem Château Ausone a celé vinařské usedlosti. Jeho dcera Pauline, diplomovaná agronomka a enolog, řídí vše na vinohradu tak i výrobu úžasného vína, od roku 2005.

VINOHRAD: Prostředí vinohradu vyvolává pocit magnetického tajemství místa…
Je orientovaný směrem východním a jihovýchodním a jeho celková rozloha je 7ha. Rozkládá se na svahu, místy strmém, pod vrcholkem „velkého kopce“, v těsné blízkosti hradeb městečka Saint Emilion. Vinohrad se dělí na 2 sektory: 5,5ha orientovaných směrem jižním a 1,5ha se rozkládá „na střeše“ starého vápencového lomu, kde byl, době Římské okupace, hřbitov. V této části se nachází parcela, osázená hlavami Cabernetu Franc v roce 1906 a stále rodící hrozny jedinečné kvality.
Půdní složení je unikátní, neboť pod mělkou vrstvou jílu leží vápencová skála, tvořena měkkým vápencem vzniklým ze zkamenělých ulit mořských živočichů. Kořeny viničních keřů jsou v přímém kontaktu s porézní skálou, což umožňuje kořenům harmonický přínos vláhy.
Vinohrad je osázen odrůdami Cabernet Franc a Merlot v poměru 55-45%. Na některých starých parcelách vinohradu jsou obě odrůdy promíchané. Proto jsou hlavy individuálně označeny, tak aby při vinobraní sběrači dodržovali časový rozdíl sběru mezi oběma odrůdami.
Cabernet Franc tvoří historickou odrůdu na vinohradě Château Ausone; víno mu vděčí za jeho dlouhodobost, komplexitu a ryzí výraz. Proto, ve všech případech nové výsadby je vysazován jen Cabernet Franc. Ošetřování vinohradu přírodními postřiky navazuje na model používaný na Romanée Conti. Průměrný hektarový výnos je 27hl/ha a průměrná roční produkce vína Château Ausone je 18-20 tisíc lahví.

VÝROBNÍ POSTUPY: Hrozny jsou tříděny a selektovány podle sběru na jednotlivých parcelách, následovně odtřapeny, macerovány a kvašeny v šesti dřevěných, termicky regulovaných kádích. Školení trvá v průměru 20 měsíců, vždy v nových barriques, ve vápencových galeriích.

Podobné produkty

18 168 Kč
18 168 Kč
r. 2013 · 0,75 l ·Skladem 10 Ks
21 800 Kč
21 800 Kč
r. 2014 · 0,75 l ·Skladem 7 Ks
27 941 Kč
27 941 Kč
r. 2017 · 0,75 l ·Skladem 1 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů