Od 4. 11. jsme na nové adrese:
Benediktská 1030/9, Praha 1 - Staré Město
Chateau Escot AOC 2012, Medoc
Chateau Escot AOC 2012, Medoc

Chateau Escot AOC 2012, Medoc

Francie

Médoc A.O.C.

Chateau Escot

70% Merlot
30% Cabernet Sauvignon
Víno ročníku 2012 charakterizuje zářivá rubínová barva, dekorovaná výraznými oranžovými odstíny na hladině. Lesk jeho šatu je stále vysoký a jeho viskozita je bohatá. Jemnou a diskrétní vůni komponují noty drobných květů – zvláště fialky – a drobného červeného ovoce. Chuťový výraz je koncentrovaný, šťavnatý, elegantní a nabízí stále pevnou strukturu, dominovanou hedvábnými taniny. Dlouze trvající ústní aroma je sestaveno z not vyzrálé švestky, divoké ostružiny a maliny, doprovázené delikátním tónem koření. Finální senzorický výraz je svůdně harmonický.
Doporučujeme: Chuťově bohaté víno vychutnávejte na teplotě 16°-17°C nyní a až do roku 2025-28. Lahodně doprovodí pečenou drůbež a telecí maso se smrži a nádivkou nebo na jemné smetanové omáčce, grilované jehněčí kotletky na aromatech a s fazolovými lusky na másle, grilované hovězí bez výrazné omáčky a sýry jako Abondance, Comté či Briat Savarin.

546 Kč

včetně DPH
Skladem 39 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Médoc A.O.C.

Chateau Escot

70% Merlot
30% Cabernet Sauvignon
Víno ročníku 2012 charakterizuje zářivá rubínová barva, dekorovaná výraznými oranžovými odstíny na hladině. Lesk jeho šatu je stále vysoký a jeho viskozita je bohatá. Jemnou a diskrétní vůni komponují noty drobných květů – zvláště fialky – a drobného červeného ovoce. Chuťový výraz je koncentrovaný, šťavnatý, elegantní a nabízí stále pevnou strukturu, dominovanou hedvábnými taniny. Dlouze trvající ústní aroma je sestaveno z not vyzrálé švestky, divoké ostružiny a maliny, doprovázené delikátním tónem koření. Finální senzorický výraz je svůdně harmonický.
Doporučujeme: Chuťově bohaté víno vychutnávejte na teplotě 16°-17°C nyní a až do roku 2025-28. Lahodně doprovodí pečenou drůbež a telecí maso se smrži a nádivkou nebo na jemné smetanové omáčce, grilované jehněčí kotletky na aromatech a s fazolovými lusky na másle, grilované hovězí bez výrazné omáčky a sýry jako Abondance, Comté či Briat Savarin.

Parametry

ZeměFrancie
OblastMédoc
VinařstvíChateau Escot
Archivace4 - 15 let
Ročník2012
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 131 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"Vše v pořádku"

Ověřeno zákazníky před 12 měsíci

"Dobrá komunikace, rychlost."

Ověřeno zákazníky před 12 měsíci

"Dobrý výběr, výborná doprava"

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"přehledný web, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

"Objednal jsem prvně......NE naposled."

Ověřeno zákazníky před 7 měsíci

"Rychlé a solidní jednání."

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"Super sortiment a dostupnost Příjemné ceny"

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Bezproblémové nakupování. Spolehlivý obchodník. Doporučuji k nákupu."

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

"Šíře sortimentu, cena, rychlost doručení."

Ověřeno zákazníky před 22 dny

Další informace

Klasifikace: Cru Bourgeois

Vinohrady Château Escot, se rozkládají na poloviční cestě mezi Atlantickým oceánem a ústím řeky Gironde, kde plně využívají specifického terroiru kraje Médoc. Lokální kombinace vody, půdy, vzduchu a slunečního svitu zásadně ovlivňuje zrod a charakter skvělého vína Château Escot , Cru Bourgeois, jakož i dalších Cuvées produkovaných na této viniční usedlosti.

Tři rozdílné úseky skládají zámecký vinohrad, o současné rozloze více jak dvacet hektarů. Jednotlivé parcely na těchto úsecích mají specifickou půdní skladbu – jíly, vápence, štěrky, písky -  a mikroklimatické podmínky.

Odrůdovou výsadbu tvoří Merlot, Cabernet Sauvignon i Petit Verdot a průměrné stáří keřů je 40 let.

V roce 2020 byla osázena jedno hektarová parcela bílými odrůdami Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris a Sémillon.

Všechny půdní a klimatické podmínky zámeckých vinohradů podporují pozitivní vývoj viničních keřů, vyzrávání jejich plodů a konečně aromatickou intenzitu a komplexitu senzorického výrazu urozených vín.

Základní výrobní postupy: Ručně i mechanicky sklizené hrozny jsou z každé parcely zpracovány jednotlivě.

V první etapě jsou macerovány za studena (10°C), což oddálí začátek alkoholové fermentace a umožňuje bohatou extrakci primárních aromatických látek.

Endogenní, přesně selektované kvasinky, provedou alkoholovou fermentaci, při ideální teplotě 28°C, která je co nejpřesněji udržovaná, při výchylce maximálně 2-3 °C. To významně přispívá k finální kvalitě vína.

Alkoholová fermentace, která navazuje na maceraci, probíhá jak v termicky regulovaných kádích, tak i, pro část sklizně, v nových dubových sudech o obsahu 500L. Po dokončení je oddělen samotok od zbytku slupek, které jsou s pečlivostí vylisovány (aniž by byla rozdrcena zrníčka) a je získáno, vzhledem k samotoku, jen malé množství lisovaného vína, bohatého na ušlechtilé taniny.

Jak u samotoku, tak i u vína lisovaného, proběhne jablečně mléčná fermentace (100%) a vína jsou školena v dubových bordeauxských barriques (225L) nejvyšší kvality, z 30% nových, po dobu odpovídající struktury vín z jednotlivých ročníků.

Po dokončení jablečně mléčné fermentace a vyškolení jednotlivých vín, rozhodne vysoce odborná ochutnávka, o sestavení jak hlavního cuvée Château ESCOT Cru Bourgeois, tak i svůdně svěžího cuvée Forêt d´Escot.

Každému ročníku vína, zrozenému na Château ESCOT, je věnována nejvyšší profesní odbornost, za použití nejmodernějších technologií a nejnovějších poznatků z enologie.   

Krátká historie viniční usedlosti: Místo, na kterém se nachází Château Escot a jeho pozemky, bylo osídleno již v době gallo-římské. Úrodná půda a mnohé archeologické nálezy, jsou toho důkazem.

Samotný název ESCOT má původ ve středověku. Označoval výběrčího daní a jedním z nich byl i tehdejší majitelem usedlosti.

 Château Escot patří k nejstarším místním vinařstvím, neboť vinná réva se zde pěstuji již déle jak 150 let.

V roce 1858 místní hodnostář a velký milovník vína, Monsieur d´Armailhac, cituje Château Escot mezi ostatními víny nesoucí označení CRU BOURGEOIS, což je nezpochybnitelná známka kvality a označení pro skvělá vína. V roce 1932 Zemědělská a obchodní komora pro region Bordeaux poprvé publikuje oficiální klasifikaci vín Cru Bourgeois a jejíchž součástí je, samozřejmě, i Château Escot.

O devadesát let později, po mnoha peripetiích a řadě rozdílných majitelů, se stala vlastníkem viniční usedlosti společnost z České republiky, díky které label Cru Bourgeois stále zdobí etiketu zámeckého vína.

 Vysoká odbornost a úsilí vinohradníka - sklepmistra Nicolase Martina, jakož i všech jeho spolupracovníků je zárukou, že skvělé víno vždy okouzlí milovníky vznešených vín a významné označení z jeho etikety nikdy nezmizí.

Podobné produkty

546 Kč
546 Kč
r. 2015 · 0,75 l ·Skladem 443 Ks
546 Kč
546 Kč
r. 2014 · 0,75 l ·Skladem 46 Ks
324 Kč
324 Kč
r. 2016 · 0,375 l ·Skladem 168 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů