Od 4. 11. jsme na nové adrese:
Benediktská 1030/9, Praha 1 - Staré Město
Chateau Escot AOC 2016, 0,375 l, Medoc
Chateau Escot AOC 2016, 0,375 l, Medoc

Chateau Escot AOC 2016, 0,375 l, Medoc

Francie

Médoc A.O.C.

Chateau Escot

50% Merlot
45% Cabernet Sauvignon
5% Petit Verdot
Víno vystavuje na obdiv hlubokou a zářivou rubínovou barvu, zdobenou nafialovělými odstíny. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Vůni komponují delikátní noty ostružiny, borůvky a dubového dřeva. Ústní výraz je středně tělnatý, elegantně půvabný a šťavnatý. Jeho kostru komponují vyzrálé, sametové taniny a okouzlující finále je lahodně harmonické. Dlouze trvající ústní aroma charakterizují tóny šťavnatého černého ovoce, doprovázené delikátní notou tabáku.
Doporučujeme: Oslnivé víno vychutnávejte až do roku 2030, vždy na teplotě 16°-17°C. Je dokonalým společníkem pečené pernaté zvěřiny s lesními houbami, grilovaného roštěnce s vínovou omáčkou nebo pečeného telecího i vepřového masa s houbovým ragú a na smetaně. Skvěle doprovodí vyzrálé tvrdé sýry i čokoládové dezerty.

324 Kč

včetně DPH
Skladem 168 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Médoc A.O.C.

Chateau Escot

50% Merlot
45% Cabernet Sauvignon
5% Petit Verdot
Víno vystavuje na obdiv hlubokou a zářivou rubínovou barvu, zdobenou nafialovělými odstíny. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Vůni komponují delikátní noty ostružiny, borůvky a dubového dřeva. Ústní výraz je středně tělnatý, elegantně půvabný a šťavnatý. Jeho kostru komponují vyzrálé, sametové taniny a okouzlující finále je lahodně harmonické. Dlouze trvající ústní aroma charakterizují tóny šťavnatého černého ovoce, doprovázené delikátní notou tabáku.
Doporučujeme: Oslnivé víno vychutnávejte až do roku 2030, vždy na teplotě 16°-17°C. Je dokonalým společníkem pečené pernaté zvěřiny s lesními houbami, grilovaného roštěnce s vínovou omáčkou nebo pečeného telecího i vepřového masa s houbovým ragú a na smetaně. Skvěle doprovodí vyzrálé tvrdé sýry i čokoládové dezerty.

Parametry

ZeměFrancie
OblastMédoc
VinařstvíChateau Escot
Archivace5 - 15 let
Ročník2016
Obsah0,375 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 131 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"Vše v pořádku"

Ověřeno zákazníky před 12 měsíci

"Dobrá komunikace, rychlost."

Ověřeno zákazníky před 12 měsíci

"Dobrý výběr, výborná doprava"

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"přehledný web, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

"Objednal jsem prvně......NE naposled."

Ověřeno zákazníky před 7 měsíci

"Rychlé a solidní jednání."

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"Super sortiment a dostupnost Příjemné ceny"

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Bezproblémové nakupování. Spolehlivý obchodník. Doporučuji k nákupu."

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

"Šíře sortimentu, cena, rychlost doručení."

Ověřeno zákazníky před 20 dny

Další informace

Klasifikace: Cru Bourgeois

Vinohrady Château Escot, se rozkládají na poloviční cestě mezi Atlantickým oceánem a ústím řeky Gironde, kde plně využívají specifického terroiru kraje Médoc. Lokální kombinace vody, půdy, vzduchu a slunečního svitu zásadně ovlivňuje zrod a charakter skvělého vína Château Escot , Cru Bourgeois, jakož i dalších Cuvées produkovaných na této viniční usedlosti.

Tři rozdílné úseky skládají zámecký vinohrad, o současné rozloze více jak dvacet hektarů. Jednotlivé parcely na těchto úsecích mají specifickou půdní skladbu – jíly, vápence, štěrky, písky -  a mikroklimatické podmínky.

Odrůdovou výsadbu tvoří Merlot, Cabernet Sauvignon i Petit Verdot a průměrné stáří keřů je 40 let.

V roce 2020 byla osázena jedno hektarová parcela bílými odrůdami Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris a Sémillon.

Všechny půdní a klimatické podmínky zámeckých vinohradů podporují pozitivní vývoj viničních keřů, vyzrávání jejich plodů a konečně aromatickou intenzitu a komplexitu senzorického výrazu urozených vín.

Základní výrobní postupy: Ručně i mechanicky sklizené hrozny jsou z každé parcely zpracovány jednotlivě.

V první etapě jsou macerovány za studena (10°C), což oddálí začátek alkoholové fermentace a umožňuje bohatou extrakci primárních aromatických látek.

Endogenní, přesně selektované kvasinky, provedou alkoholovou fermentaci, při ideální teplotě 28°C, která je co nejpřesněji udržovaná, při výchylce maximálně 2-3 °C. To významně přispívá k finální kvalitě vína.

Alkoholová fermentace, která navazuje na maceraci, probíhá jak v termicky regulovaných kádích, tak i, pro část sklizně, v nových dubových sudech o obsahu 500L. Po dokončení je oddělen samotok od zbytku slupek, které jsou s pečlivostí vylisovány (aniž by byla rozdrcena zrníčka) a je získáno, vzhledem k samotoku, jen malé množství lisovaného vína, bohatého na ušlechtilé taniny.

Jak u samotoku, tak i u vína lisovaného, proběhne jablečně mléčná fermentace (100%) a vína jsou školena v dubových bordeauxských barriques (225L) nejvyšší kvality, z 30% nových, po dobu odpovídající struktury vín z jednotlivých ročníků.

Po dokončení jablečně mléčné fermentace a vyškolení jednotlivých vín, rozhodne vysoce odborná ochutnávka, o sestavení jak hlavního cuvée Château ESCOT Cru Bourgeois, tak i svůdně svěžího cuvée Forêt d´Escot.

Každému ročníku vína, zrozenému na Château ESCOT, je věnována nejvyšší profesní odbornost, za použití nejmodernějších technologií a nejnovějších poznatků z enologie.   

Krátká historie viniční usedlosti: Místo, na kterém se nachází Château Escot a jeho pozemky, bylo osídleno již v době gallo-římské. Úrodná půda a mnohé archeologické nálezy, jsou toho důkazem.

Samotný název ESCOT má původ ve středověku. Označoval výběrčího daní a jedním z nich byl i tehdejší majitelem usedlosti.

 Château Escot patří k nejstarším místním vinařstvím, neboť vinná réva se zde pěstuji již déle jak 150 let.

V roce 1858 místní hodnostář a velký milovník vína, Monsieur d´Armailhac, cituje Château Escot mezi ostatními víny nesoucí označení CRU BOURGEOIS, což je nezpochybnitelná známka kvality a označení pro skvělá vína. V roce 1932 Zemědělská a obchodní komora pro region Bordeaux poprvé publikuje oficiální klasifikaci vín Cru Bourgeois a jejíchž součástí je, samozřejmě, i Château Escot.

O devadesát let později, po mnoha peripetiích a řadě rozdílných majitelů, se stala vlastníkem viniční usedlosti společnost z České republiky, díky které label Cru Bourgeois stále zdobí etiketu zámeckého vína.

 Vysoká odbornost a úsilí vinohradníka - sklepmistra Nicolase Martina, jakož i všech jeho spolupracovníků je zárukou, že skvělé víno vždy okouzlí milovníky vznešených vín a významné označení z jeho etikety nikdy nezmizí.

Podobné produkty

546 Kč
546 Kč
r. 2015 · 0,75 l ·Skladem 443 Ks
546 Kč
546 Kč
r. 2014 · 0,75 l ·Skladem 166 Ks
546 Kč
546 Kč
r. 2012 · 0,75 l ·Skladem 39 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů