To je příběh, který se píše už přes 100 let, 5 generací v malé rodinné pálenici ve Zlíně. Celou dobu se tady pálí pěstitelům, kteří si dovezou své ovoce a Navrátilovi jim slivovicu vypálí. Právě na jejich popud a pobízení dalších hoteliérů, majitelů firem se rozhodli dát jejich slivovicu po 94 letech zkušeností do prodeje, první ročník Slivovice byl 2016
Navrátilovi mají pár unikátů. Jako třeba to, že od roku 1922 velí pálenici jen jedno příjmení: Navrátil. Ano, z otce na syna si toto řemeslo předávají už téměř sto let. V pálenici se pálí každou sezónu. Ani jedna nebyla vynechána, přes všechny režimy, světovou válku, změnu státních hranic. Pořád tam pálila jedna rodina - ta Navrátilova.
Drží se tradice a slivovicu vyrábí tak, jak to dělali jejich předci. Nechtějí vymýšlet nové receptury a postupy. Chtějí uchovat to, co je naučili jejich otcové. Postup výroby je výjimečný - destilační zařízení a kotle jsou v pálenici desítky let, topí se dřevem...
Navrátilovu slivovicu si jen tak lehce nekoupíte - záměrně není v žádné obchodě, velkoobchodě. Pouze u Navrátilů ve Zlíně, dvou distributorů a na tomto jediném e-shopu, který má pro každý rok vyčleněno jen pár lahví.
Tak na zdraví!