Apelace: Saint-Emilion Grand Cru A.O.C.
Vinohrad podivuhodného vína se nachází na náhorní plošině, severovýchod od Saint Emilionu. Jeho rozloha je 0,82ha. Půdní skladbu tvoří jíly a vápence z ulit mořských korýšů. Výsadbě dominuje odrůda Merlot a v malém množství ji doprovází Cabernet Franc. Stáří viničních hlav je přibližně 30 let a od roku 2010 je kladen důraz na půdní práce, což podporuje harmonický vývoj viničních keřů.
Vinohradnické práce, výroba vína a jeho školení je úlohou zaměstnanců zabývajícími se stejnými pracemi na Château Figeac, Saint-Emilion, 1er Grand Cru Classé A.
Průměrnou roční produkci skvělého vína představuje maximálně 4 500 lahví.
Historie usedlosti: Je-li jméno Manoncourt navždy vázáno s Château Figeac, 1er Grand Cru Classé „A“ Saint-Emilion, který je ve vlastnictví rodiny od roku 1892, lze jméno spojit i s jinou viniční usedlostí, která až doposud byla velice osobní, z části tajemná, ale která je přesto součástí v rodinném vlastnictví již déle jak 80 let.
Když se Thierry Manoncourt vrátil z války, měl již diplom ing. Agronoma a byl přesvědčen o výjimečné kvalitě tarroiru Millery a sám nakreslil etiketu, která obléká víno i nyní.
Madame Blandine de Brier Manoncourt, současná majitelka slavného Château Figeac i Château de Millery, vypráví:
„Viniční usedlost Château de Millery koupila moje babička v roce 1942 pro mého otce, Tierryho Manoncourta, za jeho plat kadeta, když byl válečným zajatcem. Je to důležitý detail a symbol naděje: babička věřila, že se její syn vrátí a svou naději vložila do malého kousku zemně na náhorní plošině, východně od Saint-Émilionu. Zůstala v očekávání a čekání nebylo bezvýsledné…“