Ručně sbírané hrozny z parcel Prvních a Grands Crus, ležících v podoblasti Montagne de Reims, které charakterizují půdy slínové a vápencově jílové, byly delikátně vylisované.
Alkoholové kvašení moštů proběhlo na teplotě 17°C, následované jablečně mléčnou fermentací v ocelových, termicky regulovaných kádích. Po lahvovém kvašení a vyzrávání vína, trvajících 54 měsíců, byly lahve odkaleny v listopadu 2020. Expediční likér obsahoval 5,5g cukru/litr.
MICHEL FORGET je šestou generací rodiny FORGETŮ, do podniku nastoupil roku 1978 a úspěšně pokračuje v rodinné tradici v pěstování révy. Michelův pradědeček založil počátkem 19.století vinice, v jeho práci pokračoval Eugéne, který roku 1920 založil značku FORGET - BRIMONT, v této době se roční produkce šampaňského pohybovala okolo sta lahví.
Champagne FORGET - BRIMONT se nachází v Ludes, v obci patřící do Premier Cru v Montagne de Reims, 15 hektarů Grand Cru vinic (zejména Champagne a Verzenay) a vinic Premier Cru (Chigny les Roses, Ludes, Montbré, Sermiers, Villers Allerand), které jsou obhospodařovány s maximálním ohledem na životní prostředí. Víno je scelováno z hroznů pocházejících ze stovky parcel, které jsou součástí 18ha, což je vinohradnické vlastnictví viniční usedlosti Forget Brimont.
VÝROBA A ZPRACOVÁNÍ: Ručně sbírané hrozny jsou vylisovány celé. Alkoholové kvašení probíhá na teplotě 17°C a jablečně mléčná fermentace se provádí v ocelových, termicky regulovaných kádích. Školení vína v lahvích (ve vodorovné poloze na „latích“) trvá 30 měsíců a expediční likér obsahuje 10g cukrů/L. V konečné etapě se víno v lahvích ještě dva měsíce ustálí a teprve následovně je expedováno.
Neročníkové champagne zraje v tradičních křídových sklepích po dobu 18 měsíců, ročníkové champagne po plných šest let.
Víno je scelováno z hroznů pocházejících ze stovky parcel, které jsou součástí 18ha, což je vinohradnické vlastnictví viniční usedlosti Forget Brimont. Do finální kompozice tohoto cuvée se přidává ročně v průměru 20%-40% rezervního vína, tak aby jeho senzorický výraz byl vždy identický.