Chateau Giscours 2013, Margaux
Chateau Giscours 2013, Margaux

Chateau Giscours 2013, Margaux

Francie

Margaux

Chateau Giscours

75% Cabernet Sauvignon
20% Merlot
5% Petit Verdot
Šat vábného vína vystavuje na obdiv stále okouzlující granátovou barvu, dekorovanou oranžovým odstínem na disku. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je bohatá. Přímý aromatický výraz je zprvu diskrétní a subtilní. Po krátkém okysličení se připomenou tóny podzimního lesního mlází a džemů z plodů červeného i tmavého lesního ovoce. Chuťový výraz je stále svěží, nabízející noty černého rybízu a tmavé třešně, následované pevnou strukturou ušlechtilých taninů a finální harmonií. Dlouze trvající ústní aroma je sestaveno z not ostružinové marmelády, černého tabáku a ušlechtilé kůže, doprovázené jemnou rostlinnou notou.
Doporučujeme: Šarmantní víno vychutnávejte nyní a až do roku 2028. Je ideálním společníkem pečeného telecího filetu s černými olivami a lanýžovým sósem, pečeným telecím s ragú z lišek, delikátně opečeného telecího brzlíku, kvalitní drůbeže na anglické slanině a sýrů Coulommiers, Neufchâtel a Saint-Paulin.

1 886 Kč

včetně DPH
Skladem 24 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Margaux

Chateau Giscours

75% Cabernet Sauvignon
20% Merlot
5% Petit Verdot
Šat vábného vína vystavuje na obdiv stále okouzlující granátovou barvu, dekorovanou oranžovým odstínem na disku. Lesk oděvu je vysoký a viskozita je bohatá. Přímý aromatický výraz je zprvu diskrétní a subtilní. Po krátkém okysličení se připomenou tóny podzimního lesního mlází a džemů z plodů červeného i tmavého lesního ovoce. Chuťový výraz je stále svěží, nabízející noty černého rybízu a tmavé třešně, následované pevnou strukturou ušlechtilých taninů a finální harmonií. Dlouze trvající ústní aroma je sestaveno z not ostružinové marmelády, černého tabáku a ušlechtilé kůže, doprovázené jemnou rostlinnou notou.
Doporučujeme: Šarmantní víno vychutnávejte nyní a až do roku 2028. Je ideálním společníkem pečeného telecího filetu s černými olivami a lanýžovým sósem, pečeným telecím s ragú z lišek, delikátně opečeného telecího brzlíku, kvalitní drůbeže na anglické slanině a sýrů Coulommiers, Neufchâtel a Saint-Paulin.

Parametry

ZeměFrancie
OblastMargaux
VinařstvíChateau Giscours
Archivace5 - 15 let
Ročník2013
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

92 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 129 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"Pohodové nakupování u profíků. Slivovička perfektně zabalená. Doporučuji tento e-shop."

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

"Vše skvělé."

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

"Vše v pořádku"

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

"Dobrá komunikace, rychlost."

Ověřeno zákazníky před 9 měsíci

"Dobrý výběr, výborná doprava"

Ověřeno zákazníky před 8 měsíci

"přehledný web, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 7 měsíci

"Objednal jsem prvně......NE naposled."

Ověřeno zákazníky před 5 měsíci

"Rychlé a solidní jednání."

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

"Super sortiment a dostupnost Příjemné ceny"

Ověřeno zákazníky před 16 dny

Další informace

Apelace: Margaux A.O.C.

Klasifikace: 3e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855

Rozloha vinohradu v produkci je 94ha. Jeho půdní skladbu tvoří hluboké garonské štěrky a písek z doby ledové.

Výsadbu tvoří: 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 5% Cabernet Franc 3% Petit Verdot. Stáří viničních keřů je z 50% 10 až 25 let, 33% je starších jak 25 let a 15% tvoří mladý vinohrad (4 až 10 let).

Hektarová výsadba je 8 330 až 10 000 jedinců a výnos je 40-45hl/ha. Vinobraní je ruční a hrozny jsou pečlivě selektovány.

Výrobní postupy a školení: Fermentace probíhají v betonových i v ocelových kádích, termicky regulovaných, na teplotách 26°-28°C. Celková délka vyluhování a alkoholové fermentace je 18 až 28 dní. Všechny tyto etapy se uskutečňují na bázi parcelární selekce (podle věku viničních keřů a terroiru).

Školení: 100% v barriques z francouzského dubu (jemná zrnitost a středně silné vypálení). 50% barriques nových a 50% jednoročních. Doba školení: 15 až 18 měsíců. 

Několik historických údajů: Již v 14. Století, místě dnešní viniční usedlosti, dominoval krajině významný obraný donjon.

V roce 1562 se zde již nacházel šlechtický dům „Guyscoutz“, který, ve stejném roce, koupil Pierre de Lhomme, obchodník se suknem z Bordeaux.

Vybudoval kolem stavení rozsáhlou usedlost a vysadil první parcely budoucího vinohradu. V následujících letech nástupci bohatého obchodníka postupně budovu rozšiřovali, ale až v 19. Století, kdy se stala vlastnictvím rodin Promis, Pescatore a, mezi dalšími Cruse, dostalo se zámku současné, neoklasické podoby, právě tak jako parku. Byly vystavěny rozsáhlé výrobní prostory a školící sklepy, jakož i slavná „Zuzanina farma.“

Od roku 1995 je vlastníkem Château Giscours  pan Eric Albada Jelgersma, holandský podnikatel, který obnovil vinohrad, zrenovoval budovy a navrátil lesk slavnému vinařství.

Podobné produkty

25 224 Kč
25 224 Kč
r. 1969 · 0,75 l ·Skladem 1 Ks
8 556 Kč
8 556 Kč
r. 1979 · 0,75 l ·Skladem 1 Ks
10 636 Kč
10 636 Kč
r. 2004 · 0,75 l ·Skladem 1 Ks
2 308 Kč
2 308 Kč
r. 2016 · 0,75 l ·Skladem 17 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů