Apelace: Margaux A.O.C.
Klasifikace: 4e Cru Classé v roce 1855
Ručně sklizené hrozny byly nejprve tříděné na vinici a následovně i ve výrobním sklepě. Bobule hroznů, bez třapin, byly samospádem umístěné do kádí betonových, nerezových a dřevěných, termicky regulovaných. Před fermentační macerace proběhla za studena a alkoholová fermentace pomocí endogenních kvasinek, bez použití sulfitů.
Rozloha zámeckého vinohradu je 39,5ha. Půdní skladbu dominují křemičité štěrky, typické v apelaci Margaux, které sahají až do hloubky 4 metrů, kde Cbernet Suvignon nejkvalitnější hrozny.
Ale v hloubce jsou, na některých parcelách, půdy jílovité, což dokonale vyhovuje odrůdě Merlot.
Průměrný věk viničních keřů je 35 let a výsadba je 10.000 jedinců/ha.
Vinobraní se uskutečňuje ručně a dokonale selektované hrozny jsou zpracovávány v betonových, ocelových a dřevěných, termicky regulovaných kádích.
Víno je školeno 16-18 měsíců v dubových barriques, z 50% nových.
Jméno zámku a viniční usedlosti dal Francois III, Maquis de Terme. Usedlost získal sňatkem s Mademoiselle Ledoux d´Emplet.
Práce na zlepšování kvality červených vín na velice kvalitním terroiru byla odměněna zařazením Château Marquis de Terme do klasifikace v roce 1855, jako 4e Cru Classé.
Rodina Sénéclause koupila usedlost v roce 1935 a je jejím majitelem i v současnosti. Její člen, Ludovic David, řídí usedlost od roku 2009.
Jeho práce na Château Fombrauge a odborné znalosti, získané po boku Bernarda Megreze na Châteaux Pape Clément a La Tour Carnet, uplatňuje na Château Marquis de Terme. Na bázi produkce dokonale vyzrálých hroznů, za přispění moderního vybavení a technologií ve výrobním sklepě, dokázal vyprodukovat vína skutečně osobitého stylu a úchvatného výrazu.