Apelace: Margaux A.O.C.
Specifikace: Druhé víno Château Giscours - slavné Cru Classé v roce 1855
Vinobraní probíhalo v roce 2020 na parcelách, rodících hrozny pro druhé víno z produkce Château Giscours, od 1. Září do 2. Října. Ručně sklizené hrozny byly tříděné nejprve ručně a následovně pod optickou instalací. Vyluhování a alkoholová fermentace probíhaly za teploty 28°C, která umožnila zachovat ovocné vůně. Víno bylo školeno po dobu sedmnácti měsíců v dubových barriques z 50% nových.
Víno je vyprodukováno na vinohradě zámeckého vína Giscours, z mladých keřů, jejichž věk je převážně 10 a maximálně 25 let. Hektarový výnos je 45hl. Doba vyluhování a alkoholové fermentace (v betonových a ocelových termicky regulovaných kádích, na 26°-28°C) trvá 18 – 24 dní.
Několik historických údajů: Již v 14. Století, místě dnešní viniční usedlosti, dominoval krajině významný obraný donjon.
V roce 1562 se zde již nacházel šlechtický dům „Guyscoutz“, který, ve stejném roce, koupil Pierre de Lhomme, obchodník se suknem z Bordeaux.
Vybudoval kolem stavení rozsáhlou usedlost a vysadil první parcely budoucího vinohradu. V následujících letech nástupci bohatého obchodníka postupně budovu rozšiřovali, ale až v 19. Století, kdy se stala vlastnictvím rodin Promis, Pescatore a, mezi dalšími Cruse, dostalo se zámku současné, neoklasické podoby, právě tak jako parku. Byly vystavěny rozsáhlé výrobní prostory a školící sklepy, jakož i slavná „Zuzanina farma.“
Od roku 1995 je vlastníkem Château Giscours pan Eric Albada Jelgersma, holandský podnikatel, který obnovil vinohrad, zrenovoval budovy a navrátil lesk slavnému vinařství.