Toro leží na severní straně údolí řeky Duero v provincii Zamora.
KLIMA: je zde kontinentální s velmi dlouhými mrazivými zimami a krátkými ne příliš horkými léty.
PŮDA: je středně hluboká a písčitá. Vinohrady se zavlažují v létě a na podzim, kdy jsou vysoké denní teploty. Časté mlhy mají pozitivní vliv na vinice a na vyzrávání hroznů.
Oblast proslavila nejsilnější a nejohnivější červená vína z hroznů odrůdy s názvem Tinta de Toro, která se podobá odrůdě Tempranillo. Má však vlastní charakteristiku a vlastní osobitost. Označení D.O. získala oblast v roce 1983. Charakteristická jsou zde vína červená, plná a bohatá s obsahem alkoholu až 13%. Často procházejí zráním v dubových sudech, jsou vhodná i na uložení.
CÉPAGES (odrůdy): pro výrobu červených vín jsou Tinta de Toro a Garnacha, pro výrobu bílých vín se používá hlavně Malvasia, ale i Verdejo. Jsou vesměs suchá, ale také polosuchá a v poslední době se vyrábějí prvotřídní dezertní vína. Růžová se vyrábějí z odrůdy Garnacha, zvýrazněná jsou odrůdou Tinta de Toro. Je zde 5 869 ha vinic a 48 bodegas. Bílá vína vyrobená především z odrůdy Malvasía jsou světle žlutá až nazelenalá, v aroma se objevují venkovské tóny a v chuti hořkost.
RŮŽOVÁ VÍNA : se vyrábějí z odrůd Tinta de Toro a Garnacha, jak jednoodrůdová, tak i coupage. Barva je narůžovělá, aroma červeného zralého ovoce, v chuti jsou masitá a ovocná.
ČERVENÁ VÍNA : jsou charakteristická v tomto regionu, převažuje odrůda Tinta de Toro, mají vyšší obsah alkoholu 13% a více, příjemné kyselinky. Mladá vína mají temnou třešňovou barvu s tóny fialky. V aroma je pěkná intenzita s dlouhou perzistencí. Vína zralá v sudu spojují aroma zralého ovoce s tóny dřeva a masitostí v chuti.