APPELLATION: Lussac - Saint Emilon
CÉPAGES (odrůdy révy): Merlot, Cabernet franc, Cabernet Sauvignon
ARCHIVACE: 2 - 5 let
VINAŘSTVÍ CHATEAU BEL - AIR:
Chateua Bel - Air se skládá z 30 hektarů půdy a z toho je 21ha vinic. Vinice jsou vysázeny na široké náhorní plošině. Vinice jsou v průměru staré 35 let, což je dobré pro výrobu vyváženého vína.
PŮDA: hlína s oblastmi oxidu křemičitého a štěrku, s podložím jílu Hrozny jsou sklízeny pouze tehdy, když jsou plně zralé, protože je důležitá kvalita vůně a pozdější vývoj tatinů. To vše je závislé na kvalitě a zralosti hroznů. Teploty pro kvašení jsou přísně kontrolovány automatickou termoregulací, a tak výroba vína může trvat i několik týdnů. Při zrání vína se používají tradiční metody. Zrání probíhá v dubových sudech, které jsou z 1/3 obměňovány každý rok.
Další zárukou pro kvalitu je vlastní lahvování přímo v zámku.
Tato vysoká pečlivost, kdy se nic nesmí nechat náhodě, přinesla vinařství velké uznání v podobě mnoha zlatých a stříbrných medailí na soutěžích v Paříži a Bordeaux.