Od 4. 11. jsme na nové adrese:
Benediktská 1030/9, Praha 1 - Staré Město
Výběr Kategorií článků
Vínopedie
Výběr Kategorií článků

Domaine Gouffier

APPELLATION: Bourgogne - Mercurey

CÉPAGES (odrůdy rév)

ARCHIVACE:

CHARAKTERISTIKA VÍN:

Mercurey Blanc ,, Les Bussiéres´´ - Barvu vína krášlí nazlátlé barevné odstíny, s jemným nazelenalým nádechem. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Během vývoje v lahvi, budou nazlátlé odstíny nabývat na intenzitě. Vůni charakterizují noty bílých květů – hlohu, akátu, doprovázené jemnými tóny čerstvého lískového oříšku, mandle a skořice. V ústech je výraz vína svěží, chuťově výrazný a podmanivý, lahodný a dokonale harmonický. Ústní aroma oplývá charakteristickým výrazem minerálů, v doprovodu not bílého grepu a citronu.

Rully Blanc ,, En Rosey´´- Jiskrný šat vína zdobí barevné odstíny zlata, krášlené nazelenalými odstíny. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Vůni charakterizují tóny bezinky, květů akátu, divoké růže, vyzrálého citronu a bílé broskve. Chuť vína je ovocně svěží, sametově zaoblená, tělnatá a harmonicky lahodná. Ústní aroma charakterizují noty minerálů, citrusů a květů fialky.

 

HISTORIE VINAŘSTVÍ:

Domaine Gouffier se nachází v obci Fontaines mezi Rully a Marcurey. Statek patří rodině Gouffier už po dobu 200 let.

Dnes má Domaine Gouffier asi 5,5 hektarů vinic.

Veškeré sklizně jsou prováděny ručně, následuje třídění přímo v Domaine.

Rodinné podnikání je vázáno na kvalitní půdní základ a vinnou révu. Je to terroir, který dává vínu svou identitu a na tom si rodina zakládá. Jejich půda je obhospodařovaná mechanicky. Což zajišťuje eliminaci plevele, který vyčerpává energii, kterou potřebují hrozny.  Důsledná orba umožňuje rostlinám, aby byly zdravé. Eliminují se také povrchové kořeny, aby réva mohla využívat zdroje živin z hloubky země. Zpracování půdy má také významný vliv na erozi a charakter celého terroiru.

Sklizeň je prováděna ručně a to jen hroznů, které jsou v plné zralosti i a následné třídění probíhá přímo v Domaine.

Bílá vína lisujeme pomalu za použití nízkého tlaku. Kvašení probíhá v sudech, což zapříčiní lepší integraci vůní a chutí a dodá vínu komplexní harmonii.

U červených vín je postup odlišný. Začíná se pre-fermentační macerací za studena, aby se zachoval větší objem ovoce. Extrakce je prováděna plynule.

 

Roční produkce tohoto vinařství je až 20 000 lahví. 

Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů