Vinohrad: Jeho půdní skladbu tvoří hluboké, dobře drénované půdy. Rozkládá se na rovině a je orientovaný severojižně.
Přímořské klimatické podmínky jsou poměrně chladné, a proto zde réva vyzrává později, než na jiných vinohradech.
Výrobní postup: Po sklizni jsou hrozny ihned vylisovány, tak aby se mošt nedostal do kontaktu se slupkami bobulí (bez pelikulární macerace!)
Takto je zachován ovocně svěží výraz vína.
SAINT CLAIR - Společnost byla založena v roce 1991 Nealem a Judy Ibbotsonovými v severní oblasti jižního ostrova Nového Zélandu.
Révu pěstují ve třech lokalitách – Rapaura, Awatere a Omaka.
K úspěchu opakovaně oceňovaných vín pomohly příznivé půdní a klimatické podmínky vinařských poloh Marlborough. V roce 2005 byla společnost Saint Clair Family Estate na mezinárodní soutěži International Wine and Spirit Competition zvolena nejlepším vinařstvím Nového Zélandu.