Vinohrad se rozkládá na úpatí Wither Hills v suchém Hills Estate. V hluboké půdě dominuje jíl. Podnebí charakterizují vysoké teplotní rozdíly. Hrozny byly sklízené při večerním chladu a při optimální fyziologické zralosti.
Po ukončení alkoholové fermentace, bylo víno přečerpáno do barikových sudů z francouzského dubu (50% nových), po dobu 10 měsíců, kde proběhla, v této periodě, i jablečně mléčná fermentace. Po následujícím scelení bylo víno lahvováno.
SAINT CLAIR - Společnost byla založena v roce 1991 Nealem a Judy Ibbotsonovými v severní oblasti jižního ostrova Nového Zélandu. Révu pěstují ve třech lokalitách – Rapaura, Awatere a Omaka. K úspěchu opakovaně oceňovaných vín pomohly příznivé půdní a klimatické podmínky vinařských poloh Marlborough. V roce 2005 byla společnost Saint Clair Family Estate na mezinárodní soutěži International Wine and Spirit Competition zvolena nejlepším vinařstvím Nového Zélandu.