Apelace: Pauillac A.O.C.
Klasifikace: 5e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855
Víno se rodí na vinohradě o rozloze 27ha, na nízké náhorní plošině Bages, na území obce Pauillacu. V půdě vinohradních parcel dominují hluboké štěrky a stěrkové písky. Průměrný věk viničních hlav je 35 let a výsadbu tvoří odrůdy Merlot, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon a Cabernet Franc.
Hrozny macerují a fermentují v ocelových kádích o obsahu 12hl – 150hl a fermentace jablečně mléčná probíhá v kádích i v barriques. Víno se školí po dobu 12 měsíců v barriques, z 50% nových a před finálním scelováním je čeřeno vaječnými bílky.
Několik historických údajů: Parlamentáři v Bordeaux, bratři Croizet, začali, v první polovině XVIII století skupovat zemědělské pozemky a malé vinohrady. Z nich vytvořili viniční usedlost v blízkosti slavné osady Bages.
Ta, pod názvem Château Croizet-Bages, byla zařazena do klasifikace v roce 1855 jako 5e Cru Classé.
V roce 1942, během Druhé světové války, koupil usedlost velkoobchodník vínem Paul Quié, které již vlastnil Château Rauzan Gassies, sousedící s Rauzan-Ségla. Od tohoto roku zůstává Croizet- Bages v rodinném vlastnictví.
Od roku 1968 řídí viniční usedlost vnuk Paula Quié, Jean-Michel Quié a vnučka Anne-Francoise Quié. Pokračují v renovaci vinohradu, kterou započal jejich otec. Výsledkem jejich úsilí je podstatné zvýšení kvality produkovaného vína.