Apelace: DOCG
Šesti hektarový vinohrad se rozkládá v Rovereto di Gavi, srdci Gavi apelace. Pečlivě selektované hrozny jsou lisované na pneumatickém lisu a mošt je vykvašen v ocelových kádích, na teplotě 15°C. Po dokončené fermentaci zůstává víno v kádích na kvasinkových po dobu 4 měsíců a je promíchávané každé dva týdny.
Historie viniční usedlosti Monchiero Carbone, začíná v roce 1918, kdy Clotilde, prababička současného majitele Francesca, koupila vinohrad Mobirone. Další historický vývoj spojil dvě rodiny, Monchiero a Carbone. Viniční usedlost v současnosti hospodaří na 30ha vinohradnické plochy, na kterých se nacházejí parcely významných Crus jako jsou Renesio, Monbirone a Tanon. Vedení viniční usedlosti vždy usilovalo o zhodnocení lokálních vinohradů, které se následovně staly těmi nejhodnotnějšími mezi vinohrady v oblasti Piemontu.