Apelace: Pomerol
Ručně sebrané hrozny, dokonale vyzrálé, jsou transportované (pomocí malých kádí – cuvons) do termicky regulovaných betonových kádí, kde probíhá alkoholová fermentace (26°-29°C). Celková macerace trvá 3 až 5 týdnů. Jablečně mléčné kvašení se uskutečňuje v dubových barriques a školení vína trvá po dobu 16-24 měsíců. Pro 60% hlavního vína Château Beauregard v barriques nových.
Château Beauregard je jedno z prvních vinařství, které rozšířilo svůj vinohrad v 18. Století.
Jeho terroir je vskutku jedinečný. Rozkládá se v jihovýchodní části slavné náhorní plošiny Pomerolu. Půdní skladbě dominují drobné štěrky, promíšené s jílem a písky. Celková rozloha vinohradu je 17,5ha.
Historie Château Beuregard začíná již ve 12. Století, kdy zde byli přítomní rytíři z řádu Saint-Jean de Jérusalem. Ti používali toto místo k odpočinku na cestě do Saint-Jacques-de- Compostelle.
Rodina Beauregard vybudovala viniční usedlost v 17. Století a dala jí své jméno. Koncem 18. Století původní budovu nahradila půvabná kartouza, kterou známe i dnes.
V roce 1991 odkoupila usedlost od rodiny Clauzel společnost Crédit Foncier de France. Následující majitel, Banque populaire-Caisse d´épargne ji konečně, v roce 2014, prodala současným vlastníků, rodinám Moulin a Cathiard.