Apelace: Vacqueyras A.O.C.
Vinohrad se rozkládá na dvou parcelách. Půdy první z nich se vyznačují dominantou opuk a vápencových kamínků, na druhé parcele je půda chudá, s přítomností vápencových sutí.
Hrozny jsou sklízené ručně a mošty, za přítomnosti jemně narušených slupek macerují při regulované teplotě a pomalé kvašení provádějí kvasinky existující na bobulích hroznů.
Víno je školeno částečně v malých betonových kádích a z části v barriques z drobně zrnitého dubového dřeva.
Viniční usedlost La Ferme du Mont se nachází v jižní části Údolí řeky Rony, poblíž lokality Valréas. Stéphane Vedeau, jeden z významných francouzských vinařů, ji založil v roce 2007.
Padesáti hektarový vinohrad se rozkládá v okolí usedlosti a je osázený viničními keři, jejichž průměrné stáří je padesát let. V půdní skladbě jednotlivých parcel dominují drobné vápencové štěrky, bohaté na minerály.
Stéphane, s podporou svých spolupracovníků, tvoří vína ušlechtilá, štědrá, komplexní, lahodně ovocná.
Každé z jeho cuvées se vyznačuje bohatou aromatickou paletou, kterou charakterizují například noty višňového džemu, kompotovaného červeného ovoce, ale i černých oliv…vše přispívající k celkové bohatosti, smyslnosti a délce senzorického výrazu jednotlivých vín.
Úspěšný vinař sám vybírá dřevo z dubů v oblasti Troncais, nechá je vysychat 2 roky a při výrobě sudů určuje, dle potřeby, jejich stupeň vypálení. To vše mu umožňuje vyškolit svá vína obohacená o jedinečně delikátní dřevitý výraz, přinášející obdivuhodnou finální notu senzorického výrazu.
I proto Stéphanova vína získávají uznání v nejslavnějších restauracích a u všech milovníků ušlechtilých vín.