Od 4. 11. jsme na nové adrese:
Benediktská 1030/9, Praha 1 - Staré Město
Chateau La Gaffeliere 2019, Saint Emilion
Chateau La Gaffeliere 2019, Saint Emilion

Chateau La Gaffeliere 2019, Saint Emilion

Francie

Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Chateau La Gaffeliere

60% Merlot
40% Cabernet Franc
Výstavní víno krášlí šat intenzivní rudé barvy, zdobený zářivým fialovým nádechem. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Okouzlující vůni komponují noty plodů černého ovoce, zvláště třešně a ostružiny. Jsou doprovázené delikátními tóny ušlechtilých dřevin a vanilky. Počáteční fázi impozantního chuťového výrazu charakterizuje gurmánsky smyslný tón šťavnatého ovoce. Vývojová etapa je vyztužená pevnými a současně hedvábnými taniny a ve finále dominuje opojná elegance. Dlouze trvající ústní aroma je sestaveno z lehce konfitovaných plodů tmavého ovoce, které doprovázejí subtilní noty skořice, vanilky a grilovaného tmavého chleba.
Doporučujeme: Znamenité víno vychutnávejte na teplotě 15°-17°C až do let 2040-48. Lahodně doprovodí hovězí líčka na červeném víně a kořenové zelenině, grilované hovězí žebro zapečené morkem s hrubou solí, srnčí kýtu na smetaně nebo kachní prsíčka na černém pepři. Víno je rovněž dokonalým společníkem sýrů Reblochon, Brillat-Savarin, Brie, Coulommiers nebo Salers.

2 474 Kč

včetně DPH
Skladem 5 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Chateau La Gaffeliere

60% Merlot
40% Cabernet Franc
Výstavní víno krášlí šat intenzivní rudé barvy, zdobený zářivým fialovým nádechem. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Okouzlující vůni komponují noty plodů černého ovoce, zvláště třešně a ostružiny. Jsou doprovázené delikátními tóny ušlechtilých dřevin a vanilky. Počáteční fázi impozantního chuťového výrazu charakterizuje gurmánsky smyslný tón šťavnatého ovoce. Vývojová etapa je vyztužená pevnými a současně hedvábnými taniny a ve finále dominuje opojná elegance. Dlouze trvající ústní aroma je sestaveno z lehce konfitovaných plodů tmavého ovoce, které doprovázejí subtilní noty skořice, vanilky a grilovaného tmavého chleba.
Doporučujeme: Znamenité víno vychutnávejte na teplotě 15°-17°C až do let 2040-48. Lahodně doprovodí hovězí líčka na červeném víně a kořenové zelenině, grilované hovězí žebro zapečené morkem s hrubou solí, srnčí kýtu na smetaně nebo kachní prsíčka na černém pepři. Víno je rovněž dokonalým společníkem sýrů Reblochon, Brillat-Savarin, Brie, Coulommiers nebo Salers.

Parametry

ZeměFrancie
OblastSaint - Emilion
VinařstvíChateau La Gaffeliere
Archivace12 - 30 let
Ročník2019
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 131 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"Vše v pořádku"

Ověřeno zákazníky před 12 měsíci

"Dobrá komunikace, rychlost."

Ověřeno zákazníky před 12 měsíci

"Dobrý výběr, výborná doprava"

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"přehledný web, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

"Objednal jsem prvně......NE naposled."

Ověřeno zákazníky před 7 měsíci

"Rychlé a solidní jednání."

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"Super sortiment a dostupnost Příjemné ceny"

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Bezproblémové nakupování. Spolehlivý obchodník. Doporučuji k nákupu."

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

"Šíře sortimentu, cena, rychlost doručení."

Ověřeno zákazníky před 22 dny

Další informace

Klasifikace: 1er Grand Cru Classé v roce 1855

Apelace: Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Klimatické podmínky byly k révě po celý rok 2019 přívětivé. Zvláště teplý červenec přinesl dešťové srážky i ve formě bouřek, což zamezilo, aby réva poznala hydrický stres.

Dokonale vyzrálé hrozny byly zpracovány z velké části v ocelových, termicky regulovaných kádích a jablečně mléčná fermentace proběhla v dubových barriques (25% nových). Víno bylo školeno v barriques (60% nových) po dobu patnácti měsíců.

Château La Gaffeliere je jednou z nejstarších vinařských usedlostí v kraji Saint Emilion. První stopy o přítomnosti vinné révy na jejich pozemku datují z dob gallo-římských. Je majetkem rodiny Malet-Roquefort a to již po dobu čtyř století. Malet je jméno rodu, úzce svázaného s historií: Guillaume Malet byl po vítězné bitvě u Hastings, v roce 1066, pasovaný normandským Vilémem Dobyvatelem, na rytíře, a získal titul hraběte ze Suffolku. Jean Malet I. doprovázel krále Ludvíka Svatého, na jeho křížové výpravě. V roce 1654 si Louis Malet de la Jorie bere za manželku Margueritte de Calvimont, jenž po svém otci dědí château Roquefort.

A konečně, v roce 1705, manželský svazek Louis Malet de Roquefort s Isabeau, dcerou rodiny žijící již po několik generací v Saint Emilionu a vlastnící viniční usedlosti La Gaffeliere a Fonroque, spojuje rod Malet de Roquefort, s významným Château. Od této doby až po současnost, je La Gaffeliere vlastnictvím této rodiny.

V roce 1990 byl vystavěn nový sklep pro školení vína a od roku 2004 spolupracují Alexandre a Leo de Malet Roquefort ve vedení usedlosti a při restrukturalizaci vinohradu. Nové, komolokuželovité kádě vyrobené na míru, jsou umístěné ve výrobním sklepě v roce 2013. Umožňují separátní fermentaci hroznů selektovaných na jednotlivých parcelách. Ve stejné době jsou pořizovány i nový vertikální lis, chladicí box a optická třídička hroznů.

Současná spolupráce všech členů rodiny Malet de Roquefort je důkazem silného rodinného ducha!

VINOHRAD: Celková rozloha viniční usedlosti je 25ha, z čehož rozloha samotného vinohradu, tvořící jednotný celek, je 22ha. Vinohrad, orientovaný jižně, je situovaný mezi pahorky, kterým kralují vinohrady zámků Ausone a Pavie.

Půdy jílově vápencové dominují na svahu vinohradu, zatímco pod svahem to jsou lehčí půdy křemičitých písků.

Vinohrad je osázený odrůdami Merlot, Cabernet Franc a Cabernet Sauvignon. Jejich průměrné stáří je 40 let.

VÝROBNÍ POSTUPY: Sklizený hrozen zůstává po dobu dvanácti hodin v chladicím boxu, při teplotě 7°C a následovně je tříděn optickým zařízením. Alkoholová fermentace, hroznů selektovaných podle jednotlivých parcel, probíhá v termicky regulovaných kádích. Kvašení jablečně mléčné z 50% tamtéž a z 50% v barriques. Víno je školeno po dobu 14-20 měsíců v barriques z velké části nových. (Doba školení a použití dubových barriques dle jejich stáří, jsou specifické pro každý ročník vína).

Průměrná roční produkce je 90 000 lahví.

Podobné produkty

16 197 Kč
16 197 Kč
r. 2010 · 0,75 l ·Skladem 42 Ks
20 414 Kč
20 414 Kč
r. 2011 · 0,75 l ·Skladem 6 Ks
17 156 Kč
17 156 Kč
r. 2013 · 0,75 l ·Skladem 2 Ks
18 168 Kč
18 168 Kč
r. 2013 · 0,75 l ·Skladem 10 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů