Od 4. 11. jsme na nové adrese:
Benediktská 1030/9, Praha 1 - Staré Město
Chateau Pavie 1989, Saint Emilión
Chateau Pavie 1989, Saint Emilión

Chateau Pavie 1989, Saint Emilión

Francie

Saint Emilion

Chateau Pavie

60% Merlot
30% Cabernet Franc
10% Cabernet Sauvignon
Roucho znamenitého vína zdobí stále zářivá rubínová barva, dekorovaná výrazným odstínem pálené cihly. Lesk oděvu zůstává vysoký a jeho viskozita je bohatá. Ušlechtilý přímý aromatický výraz komponují noty vanilky, skořice, mléčné čokolády, vlhké zeminy a páleného suchého dřeva. Chuťový výraz je středně tělnatý, ve vývojové fázi se představí dokonale vyzrálé a sametové taniny. Finále je lahodně harmonické, svěží, lehce minerálně slané. Dlouze trvající ústní aroma charakterizují noty cedrového dřeva, koření a ušlechtilé kůže. Skvělé víno je na vrcholu vývoje a již nabízí terciální aromatické tóny.
Doporučujeme: Honosné víno ponechejte 10-12 minut okysličit ve sklenici a vychutnávejte na teplotě 16°-18°C. V dobrých klimatických podmínkách uchovávejte až do let 2030-33. Je příjemným společníkem kachních prsíček na brusinkovém sósu, divokého selete s hříbkovým ragú, hovězího filetu se smrži a sýrů Saint-Nectaire, Tomme de Savoie nebo vyzrálý Reblochon.

10 410 Kč

včetně DPH
Skladem 8 ks
Osobní odběr už následující pracovní den v Praze na prodejně. Kurýrem po Praze do 1 pracovního dne a mimo Prahu do 2 pracovních dnů u vás.
Více o dopravě

Francie

Saint Emilion

Chateau Pavie

60% Merlot
30% Cabernet Franc
10% Cabernet Sauvignon
Roucho znamenitého vína zdobí stále zářivá rubínová barva, dekorovaná výrazným odstínem pálené cihly. Lesk oděvu zůstává vysoký a jeho viskozita je bohatá. Ušlechtilý přímý aromatický výraz komponují noty vanilky, skořice, mléčné čokolády, vlhké zeminy a páleného suchého dřeva. Chuťový výraz je středně tělnatý, ve vývojové fázi se představí dokonale vyzrálé a sametové taniny. Finále je lahodně harmonické, svěží, lehce minerálně slané. Dlouze trvající ústní aroma charakterizují noty cedrového dřeva, koření a ušlechtilé kůže. Skvělé víno je na vrcholu vývoje a již nabízí terciální aromatické tóny.
Doporučujeme: Honosné víno ponechejte 10-12 minut okysličit ve sklenici a vychutnávejte na teplotě 16°-18°C. V dobrých klimatických podmínkách uchovávejte až do let 2030-33. Je příjemným společníkem kachních prsíček na brusinkovém sósu, divokého selete s hříbkovým ragú, hovězího filetu se smrži a sýrů Saint-Nectaire, Tomme de Savoie nebo vyzrálý Reblochon.

Parametry

ZeměFrancie
OblastSaint - Emilion
VinařstvíChateau Pavie
Archivace12 - 40 let
Ročník1989
Obsah0,75 l

Ověřeno našimi zákazníky

100 % zákazníků doporučuje
náš obchod
(z 131 recenzí).
Prohlédnout hodnocení na Heureka.cz

"Vše v pořádku"

Ověřeno zákazníky před 12 měsíci

"Dobrá komunikace, rychlost."

Ověřeno zákazníky před 12 měsíci

"Dobrý výběr, výborná doprava"

Ověřeno zákazníky před 11 měsíci

"přehledný web, rychlé dodání"

Ověřeno zákazníky před 10 měsíci

"Objednal jsem prvně......NE naposled."

Ověřeno zákazníky před 7 měsíci

"Rychlé a solidní jednání."

Ověřeno zákazníky před 4 měsíci

"Super sortiment a dostupnost Příjemné ceny"

Ověřeno zákazníky před 3 měsíci

"Bezproblémové nakupování. Spolehlivý obchodník. Doporučuji k nákupu."

Ověřeno zákazníky před 1 měsícem

"Šíře sortimentu, cena, rychlost doručení."

Ověřeno zákazníky před 22 dny

Další informace

Apelace: Saint Emilion Grand Cru A.O.C.

Klasifikace: 1er Grand Cru Classé „A“ v klasifikaci z roku 2012

Alkoholová fermentace a doba macerace probíhala po dobu 38 dní v termicky regulovaných dubových kádích a víno bylo školeno v dubových barriques, z 80% nových a z 20% jednoročních.

Vinohrad Château Pavie má rozlohu 37ha a je orientovaný na jih. Průměrné stáří viničních keřů je 43 let.

Vinohrad je rozčleněn na 3 části:
 Náhorní vápencová plošina, jejíž půdu tvoří na povrchu bílý vápenec a podloží je z vápence z ulit mořských živočichů.

Svah, jehož horní půdu tvoří hnědý vápenec na podloží jílově vápencovém a část vinohradu pod svahem, kde jsou jednotlivé vrstvy tmavého vápence na vrstvě říčního písku a spodní vrstvy jílových písků i podloží jílově vápencové

Historie: Již v době Antiky byla usedlost známá pro svůj ovocný sad a hlavně produkci broskve Pavie, která dala i jméno budoucímu vinařství.
To vzniklo z několika malých viničních statků, které vlastnil Ferdinand Bouffard, a které sloučil v 19. století Albert Port. Zámecké stavení datuje ze stejné doby. Když byl zámek a vinohrad majetkem Alexandra Valette a jeho potomků, bylo víno z Château Pavie zařazeno do klasifikace vín Saint Emilionu, v roce 1955, mezi 1ers Grands Crus Classés „B“.

Od roku 1998, kdy koupil tuto významnou viniční usedlost Gérard Perse, se výraz a kvalita vína stále zdokonaluje.
Proto není divu, že Château Pavie, při reaktualizaci klasifikace vín Saint Emilionu, v roce 2012, dosahuje na její vrchol. Řadí se po bok slavných vín- Angelus, Ausone, Cheval Blanc – a rozšiřuje tuto trojici na čtveřici 1ers Grands Crus Classés „A“.

Podobné produkty

16 197 Kč
16 197 Kč
r. 2010 · 0,75 l ·Skladem 42 Ks
20 414 Kč
20 414 Kč
r. 2011 · 0,75 l ·Skladem 6 Ks
17 156 Kč
17 156 Kč
r. 2013 · 0,75 l ·Skladem 2 Ks
18 168 Kč
18 168 Kč
r. 2013 · 0,75 l ·Skladem 10 Ks
Vše skladem
doručení do 24 hodin
Doprava ZDARMA
při nákupu nad 2000 Kč
Možnost osobního
odběru
Zboží je provázáno
exkluzivitou
Špičková vína od malých
a středních producentů