Apelace: Saint-Julien A.O.C.
Klasifikace: 4e Cru Classé v klasifikaci z roku 1855
Vinobraní proběhlo na usedlosti v roce 2013 od 1. Do 14. Října. Hektarový výnos byl 26hl víno bylo školeno po dobu 15ti měsíců v barriques (50% nových).
Celková rozloha vinohradu je 105ha a půdní skladbu tvoří čtvrtohorní nánosové štěrky na vápencovém podloží, tvořeném z ulit mořských živočichů a z hvězdic.
Hektarová výsadba je 7 700 viničních keřů, jejichž průměrný věk je 50 let. Vinobraní probíhá výhradně ručně a hrozny jsou tříděny na vinohradě a následovně na třídícím stole.
Macerační a fermentační procesy se provádějí v dřevěných kádích a školení vína v barriques z dubového dřeva, z padesáti procent nových.
Historie:
Původ zámku a viniční usedlosti sahá až do XV století. Podle legendy je jeho název, spojován se slavným anglickým vojevůdcem, Connétablem Talbot, který byl poražen v roce 1453, v závěrečné bitvě Stoleté války u obce Castillon.
Château Talbot je jednou z nejstarších viničních usedlostí, která nikdy nepozbyla věhlas a skvělé renomé.
Po dobu několika desetiletí byla majetkem Markýze d´Aux až ji, v roce 1917, zakoupil Désiré Cordier.
Čtvrtá generace jeho potomků, v současnosti Nancy Bignon-Cordier a její rodina, jsou majitelé slavného château a vinařství.