Apelace: Ribera del Duero D.O.
Ručně sklizené hrozny, dokonale tříděné jsou gravitací vložené do nerezových kádí o obsahu 1.000L. Macerace hroznů probíhá na teplotě 10°C. Fermentace alkoholová se provádí v ocelových, termicky regulovaných kádích. Jablečně mléčná fermentace a dvaceti měsíční školení vína (crianza), se uskutečňuje v dubových barriques již jednou použitých.
Vinohrad, na kterém se rodí hrozny, je rozděleno na 7 parcel. Půda je velice chudá, pískovitá, částečně vápencová a na vápencovém podloží. Viniční keře nejsou na podložce a jejich stáří je až 155 let.
Vinohrady, na kterých se rodí Dominio de Atauta se nacházejí v nadmořské výšce 1 000 metrů nad mořem a věk viničních keřů odrůdy Tinto Fino je 100 a 140 let. Půdní skladbu tvoří písky a bohaté vrstvy oblázků, na vápencovém podloží. Na vinohradech vládnou extrémní kontinentální klimatické podmínky. Zimy jsou dlouhé a chladné a letní období je krátké a horké.
Na tomto terroiru se rodí hrozny zdravé, charakteristické intenzivním ovocným výrazem. Jsou macerovány a fermentovány v ocelových, termicky regulovaných kádích. Je provedeno 100% jablečně mléčné kvašení a víno je školeno 12 měsíců v sudech z francouzského dubu.
Viniční usedlost Dominio de Atauta, se nachází v srdci Atauta údolí, v malé části apelace Ribera del Duero u lokality Soria. Terroir je charakteristický nadmořskou výškou a komplexní půdní skladbou. Viniční usedlost vlastní 21ha a 22h vinohradů na kterých hospodaří, což představuje 600 parcel v Atauta údolí, osázených z 85%, viničním keři z doby ještě před révokazovou mšičkou. (19téstoletí).
Region Ribera del Duero je 115 Km dlouhý a 35 km široký pás, s podložím složeným z jemných usazenin jílového nebo hlinitého písku, občas narušeným křídovými a vápencovými vrstvami. Nadmořská výška celé oblasti je mezi 750 - 900 metry nad mořem a podnebí je zde poměrně drsné.