Bílé víno O R B E N
Apelace: Rioja D.O.C.
Odrůdová skladba: 70% Garnacha blanca, 30% Maturana blanca
Šat ladného vína dekoruje zářivě žlutá barva. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Bohatou vůni charakterizují noty plodů vyzrálého světlého ovoce, doprovázené minerální svěžestí a delikátním závanem studeného dýmu. Chuťový výraz je sametově hebký a vláčný, umocněný příjemnou aciditou a finální pocit je dokonale harmonický. Štědré, dlouze trvající ústní aroma je sestaveno z drobných not vyzrálého jablka, hruškového sirupu, meruňky a světlého medu.
Doporučujeme: Líbezné víno vychutnávejte na teplotě 10°-12C, až do let 2024-25. Lahodně doprovodí královské krevety na kari, těstoviny s drobnými mořskými plody, smažené filety z okouna, pečenou drůbež a jemné čerstvé kozí sýry.
Doplňující informace: Cuvée bílého vína ORBAN z oblasti Rioja, vzniklo smícháním jeho ročníků 2017, 2018, 2019 a 2020, které byly školeny v cementových amforách, dubových barriques a dubových sudech o obsahu 500L.
Červené víno I Z A D I 2019
Apelace: Rioja D.O.C.
Odrůdová skladba: 65% Garnacha, 35% Graciano
Oslnivého víno vystavuje na obdiv nádherný šat hluboké purpurové barvy. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Intenzivní vůni komponují omamné noty květu fialky, doprovázené tóny vyzrálých plodů jahod a malin. Jsou následované lahodnými tóny bílého pepře, minerálů a závanem teplého dýmu. Chuťový výraz charakterizuje pevná konstrukce z ušlechtilých tříslovin, acidofilní svěžest a finální dokonalá harmonie. Dlouze trvající ústní aroma je sestaveno z ovocných tónů a z aromatických not koření.
Doporučujeme: Štědré víno vychutnávejte na teplotě 16°- 17°C až do roku 2028. Lahodně doprovodí hovězí ragú se žampiony, pečenou divokou kachnu na hříbkách, srnčí kýtu na smetaně nebo zajíce na červeném víně.
Doplňující informace: Zpracování dokonale vyzrálých hroznů probíhá v ocelových kádích a víno je školeno 12 měsíců v sudech z francouzského dubu.
Červené víno VILLACRECES 2019
Apelace: Ribera del Duero D.O
Odrůdová skladba: 75% Tinta Fina (Tempranillo), 25% Merlot
Roucho šarmantního vína krášlí intenzivní barva červené třešně, dekorovaná nafialovělým odstínem. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Vůni tvoří souhra tónů lékořice z odrůdy Tempranillo a bohatých ovocných not odrůdy Merlot. Jejich doprovod komponují noty pražených kakaových bobů a kávového karamelu s mlékem, které vepsal do olfaktorické partitury dubový sud. Chuťový výraz je štědrý, pevnou strukturu tvoří dokonale vyzrálé taniny. Bohatá ovocná harmonie charakterizuje dlouze trvající ústní aroma, vybízející ke smyslnému doušku.
Doporučujeme: Lahodné víno vychutnávejte na teplotě 15°-16°C nyní a až do let 2025-27. Je příjemným společníkem grilovaného roštěnce, pečených jehněčích kotletek, telecího ragú s hříbky, drůbeže se smetanovou omáčkou a jemných smetanových sýrů.
Doplňující informace: Jednotlivé fermentační postupy při výrobě tohoto vína proběhly v kádích ocelových, cementových a v dubových sudech rozdílných velikostí.
Červené víno V E T U S 2019
Apelace: Toro D.O.
Odrůdová skladba: 85% Tinta de Toro, 15% Merlot
Šat podmanivého vína se pyšní barvou rudé třešně, obohacenou o granátový nádech. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Výrazné tóny plodů červeného a černého ovoce dominují přímý aromatický výraz smyslného vína. Jsou doprovázené delikátním tónem teplého dýmu a pečeně. V ústech víno vyvolává pocit štědrosti, svěžesti a dokonalé harmonie. Dlouze trvající ústní aroma charakterizují výrazné noty černého pepře a je rovněž přítomný lehký závan lékořice.
Doporučujeme: Melodické víno vychutnávejte na teplotě 16°C, až do let 2027-28. Chutně doprovodí pečený rostbíf s dušenými fazolovými lusky a grilovaným rajčetem, grilovaný hovězí roštěnec, pečené telecí hrudí s jemnou nádivkou nebo vepřovou panenku na červeném víně.
Doplňující informace: Zpracování hroznů a jednotlivé fermentační etapy probíhají v ocelových, termicky regulovaných kádích a víno je následovně školeno, po dobu dvanácti měsíců, v sudech z francouzského dubu.