Ve veronském dialektu „Roari“ znamená dub. Luigi Righetti nazval toto cuvée Amarone della Valpolicella podle dubů obklopujících jeho vinohradnické parcely. Ty se nacházejí v samém srdci apelace Valpolicella Classico, severozápadně od města Verony.
Rodinné vinařství Luis Righetti vzniklo před osmdesáti lety ve vísce Valgantara. Vinohrady náležící k vinařství a jejich unikátní terroir předávají základní surovině a následovně vínům kvalitu organoleptické struktury a komplexitu senzorického výrazu.
Hrozny zůstávají na viničních hlavách ještě nějaký čas po dozrání, což umožňuje jejich sesychání (hrozinkovatění). Následovně jsou dokonale zdravé a nepoškozené hrozny rozprostřeny na slámových rohožích, kde jejich koncentrace pokračuje po dobu tří až pěti měsíců (říjen – březen). Po ukončení celého procesu bobule ztrácejí 50% - 75% jejich objemu a získávají na koncentraci sušiny, cukrů i kyselin.
Během kvašení jsou hrozny macerované v moštu (a to i po dokončení alkoholové fermentace), po dobu 3 - 4 týdnů. Následující jablečně mléčné kvašení probíhá v dubových sudech většího objemu. Ve finál je víno školeno v dubových sudech o obsahu 50hl po dobu dvou let. Bohatě strukturované víno se v lahvi vyvíjí déle jak dvacet let.