Apelace: Veneto I.G.T.
Kolébkou vyprodukovaných hroznů jsou vinohrady Fagarè, Vallonto a Fontanelle. V jejich půdní skladbě dominují vápence aluviálního původu.
Vyzrálé hrozny jsou macerované za studena, v kádích naplněných C02. Po jejich vylisování probíhá alkoholová fermentace moštu, po dobu 15 dní a za teploty 12°-14°C. Následuje delikátní filtrace a lahvování.
Historické údaje: Viniční usedlost založil Italo Cescon v roce 1957 nedaleko Trévise. Po ukončení povinné vojenské služby chtěl realizovat svůj sen, produkovat a prodávat své vlastní víno a pokračovat v tradici svého dědečka.
V roce 1967, po záplavách usedlosti řekou Piave, se rodina přestěhovala do Rocadelle, kde zrenovovala a zvětšila stará sklepení. V současnosti to jsou děti Itala Cescon, které hospodaří na viniční usedlosti. Jsou ochránci tajemství tradice, předané jejich předkem a pečlivě zachovávají kvalitu vín.
Během času uskutečnili současní hospodáři obrovské investice, zrealizovali nákup nových vinohradů, zmodernizovali technologické výrobní postupy.
Současná rozloha vinohradů, náležící k usedlosti, je 115ha. 80ha ve Venetie Orientale, 15ha ve Fiuri Venezia Giulia a 15ha na vysluněných pahorcích Valdobbiedene.
„Tralcetto“, ten malý kousek hroznu, který dekoruje etiketu každé vyprodukované lahve vína, je rovněž součástí renomé a prestiže viniční usedlosti. Tento nápad měla babička Anna Cecon v zimě roku 1957 a „Tralcetto se stal vizuálním motivem viniční společnosti Italo Cescon.